Mardin’de randevusuz hastalara bakılmayacak

Mardin’de randevusuz hastalara bakılmayacak

​Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada acil hastalar haricinde randevusuz muayenenin yapılmayacağı duyuruldu.

Son günlerde artan vaka sayısı ile birlikte Mardin hastanelerindeki normal servis yatakları ve yoğun bakım alanlarının kapasiteleri zorlanmaya başladı.

Bunun üzerine açıklama yapan Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, ağır hastalara yer açabilmek ve hastaneleri kalabalık ortamdan koruyarak vaka sayısının artmasına neden olmamak için muayenelere olabildiğince randevulu hasta kabul edeceklerini söyledi.

Randevulu hasta kabul sistemine bu pazartesi günü itibariyle başlayacaklarını duyuran İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"16 Ağustos Pazartesi gününden itibaren sadece Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya 182 numaralı hat üzerinden randevu alınmak suretiyle muayene olunabilecektir. Bunların yanı sıra oluşabilecek her türlü acil durumlarda sunulan hizmette herhangi bir kesinti söz konusu olmayacaktır. Bu gibi durumlarda hastanelerimizin bütün imkanlarıyla 24 saat esaslı vatandaşımızın hizmetine açık olduğu bilinmelidir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.