Mardin'de siyer sınavı kayıtlarına yoğun ilgi

Mardin'de siyer sınavı kayıtlarına yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin Koordinatörü Nureddin Gezgin, 18 Şubat'ta düzenleyecekleri umre ödüllü Siyer Sınavı'na halkın her kesiminden yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yıl, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenleyeceği Siyer Sınavı hakkında açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin Koordinatörü Nureddin Gezgin, 18 Şubat'ta düzenleyecekleri umre ödüllü Siyer Sınavı'na halkın her kesiminden yoğun ilgi olduğunu belirterek, kayıtların 27 Ocak tarihine kadar devam edeceğini dile getirdi.

Peygamber sevdalıları olarak bu sene 7’incisini düzenleyecekleri siyer sınavı için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Gezgin, yaklaşık 3 haftadan beri kayıt almaya başladıklarını söyledi.

Gezgin, “Siyer sınavına teveccüh umduğumuzdan daha fazla. Şu anda çalışmalarda amacımız Mardin’deki bütün okullara ulaşabilmek. Okulların yaklaşık yüzde 30-35’ini bitirmiş bulunmaktayız. Her okulda temsilcimiz var ve kayıtlarımız devam etmekte. Ayrıca her okulda 3 gün boyunca stant açıyoruz, temsilcilerimiz tarafından öğrencilere bire bir tanıtım yapılmakta ve kayıt alınmakta. Bunun dışında her ilçede onlarca kayıt noktamız var. Esnaf kardeşlerimizin yanında ve İslami derneklerde de kayıtlar yapılabilmekte. İnternet üzerinden de kayıt yapılabiliyor. Orada bütün illerdeki temsilcilerimizin telefon numaraları ve kitap temin noktaları bulunmaktadır. Ayrıca her hafta sonu, çarşının en kalabalık yerlerinde stantlar açıyoruz. Öğrencilerin dışında yetişkinler ve esnafın kayıtlarını alıyoruz. Kızıltepe ilçe merkezi ile diğer il ve ilçelerimizin en kalabalık yerlerinde hafta sonu 2 gün boyunca kayıtlar alınıyor, bu durum 27 Ocak tarihine kadar devam edecek.” dedi.

Siyer sınavının 4 kategoriden oluştuğunu hatırlatan Gezgin, bu şekilde bütün kesimlere ulaşıldığını söyleyerek şöyle devam etti:

“Birinci kategorimiz 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerine, 2’inci kategorimiz 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine, 3’üncü kategorimiz lise öğrencilerine, 4'üncü kategorimiz ise esnaf, yetişkin ve üniversite öğrencilerine yöneliktir. Bütün kesimleri kapsıyor. 4 kategoriden yapılacak sınav 4 ayrı kitaptan hazırlanan sorulardan yapılacak. Bütün kitaplarımız komisyonlar tarafından tetkik edilmiş. Peygamber efendimizin hayatını, mesajını, en güzel şekilde verecek tarzda hazırlanmış. Halkın teveccühü beklentilerin üzerinde. Hz. Muhammed gibi bir lider, rehber ve bir peygamberimiz var. Ne kadar şükretsek az. Onun mesajını, siyerini, siretini okumak bütün sorunlarımıza çözüm getirecektir. Bizi hem dünyada hem de ahirette saadete erdirecek tek rehberdir. Onun için buna yönelelim, herkesi kayıt yapmaya davet ediyoruz.”

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.