​Mardin’de sokak hayvanları için kermes düzenlendi

​Mardin’de sokak hayvanları için kermes düzenlendi

​Mardin’de sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarının karşılanması için kermes düzenlendi.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezince, sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda kermes düzenlendi.

Düzenlenen kermeste, sokak hayvanları yararına çeşitli gıda, tekstil ürünleri, hediyelik eşya ve kitap satıldı. Kermesten elde edilen gelir, hayvanların bakımı, beslenmesi, barınma ve tedavileri için kullanılacağı bildirildi.

Sokak hayvanlarının yaşadığı problemlere dikkat çekmek amacıyla böyle bir kermes düzenlediklerini söyleyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Saffet Yavuz, “Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, kentteki hayvan barınakları yenilendi. Hayvanların sağlık sorunlarını gidermek için rehabilitasyon merkezini yeniledik. Amacımız vatandaşların sokak hayvanlarına daha duyarlı olmaları için bir bilinç oluşturmak. Hayvan Hakları Federasyonunu Mardin temsilcisinin kermeste büyük emekleri var. Göreve başladığımız günden beri hayvan hakları, Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin yenilenmesi ilgili çalışmalarımız Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman’ın önderliğinde her geçen gün daha iyi bir noktaya geliyor. Kermesimize Hayvan Hakları Federasyonunun ve gönüllü esnafımızın da desteği oldu. Kermesten elde edilen gelirin hayvanların bakımı, beslenmesi, barınması ve tedavileri için kullanılacağız. Mardinli vatandaşlarımızın hayvan sevgisini kazanmalarını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Mardin’de sokak hayvanları için ilk defa kermes düzenlendiğini ve kermesi geleneksel hale getirmek istediklerini dile getiren Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Veysel Ödür ise, “Gönüllü hayvan severler olarak sokak hayvanlarına yönelik birçok çalışma yapmaktayız. Bu çalışmalarımız kapsamında da hayvanlara yönelik şiddetin azaltılması ve toplumsal duyarlığın artırılması amacıyla bu kermesi düzenledik. Kermes ile Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkez’inde bulunan trafik kazası sonucu felç kalan canlarımıza profesyonel yürüteçler alıp yürümelerine destek sağlamak ve hayata tutunmalarına yardımcı olmak ve tedavisi Mardin’de mümkün olmayan canların üst düzey hayvan hastanelerinde tedavi ve nakil masrafları ile hayvanların yiyecek gereksinimini karşılamayı planlıyoruz. İlk defa Mardin’de sokak hayvanları için kermes düzenleniyor biz bu kermesi geleneksel hale getirip her yıl yapmayı istiyoruz. Kermese gösterilen yoğun ilgi bizleri sevindirdi.” dedi.

Vatandaşlardan Demet Filoğlu, Daha önce böyle bir kermes görmediğini ve çok şaşırdığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.