Mardin’de sokak hayvanları için şube müdürlüğü kuruldu

Mardin’de sokak hayvanları için şube müdürlüğü kuruldu

Mardin’de “Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğü” kuruldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı, bünyesinde açtığı Hayvan Hastanesi’nden sonra Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğünü de kurdu.

Konu hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Hayvan barınağımız başarıları ile adından söz ettiren bir hale gelmiştir.” diye konuştu.

Yaman, “Sokak hayvanları konusundan en başından bu yanan hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Gerek personel gerekse ekipmanlarımız konusunda günden güne gelişen hayvan barınağımızın çalışmaları takdir almaktadır. Biz bu konudaki hassasiyetimizi kurduğumuz Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğümüz ile gösterdik. Birimimiz son zamanlarda yaptığı çalışmalar ile başarısını bir kez daha göstermiştir.” diye konuştu.

Birimin yaptığı farklı çalışmalardan da örnek veren Yaman şunları söyledi: “Birimimiz daha önce sosyal medyada yaptığı çalışmalar ile gündem yaratan bir konuma gelmişti. Bünyemizde yer alan hayvan ambulansı ve tam teşekküllü hayvan hastanesi ile ilimiz genelindeki tüm sokak hayvanlarını tedavi eden birimimiz, tedavisi mümkün olmayan at ve eşek gibi hayvanları İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere kendi imkânlarıyla sevk ederek tedavilerini sağlamıştı. Son olarak zifte bulanan ve ölmek üzere olan bir köpeği kurtaran birimimiz, çeşitli durumlardan kaynaklı gelen 40 civarında hayvanı da ameliyat ederek sağlığına kavuşturmaktadır. Biz sokak hayvanları konusunda örnek olmaya devam edeceğiz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.