Mardin'de Tarihi İpekyolu'nda çocuk kaçırma girişimi

Mardin'de Tarihi İpekyolu'nda çocuk kaçırma girişimi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gündüz vakti çocuk kaçırma girişiminin yaşandığı iddia edildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Eymirli (Tibyat) Mahallesinde (köyü) güpegündüz çocuk kaçırma girişimi yaşandığı iddia edildi.

İddiaya göre, siyah lüks bir araçtan inen kişiler, sabah 08.20 sıralarında okula giden 4'üncü sınıf öğrencisi H.A.'yı zorla bileklerinden tutup araca bindirerek kaçırmaya çalıştı. Bir süre araçta tutulan H.A. başka bir araçla gelen kişilerin talimatı üzerine serbest bırakıldı.

Köy meydanında güpegündüz yaşanan olay, jandarmaya intikal ettirildi. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Çok korktuğunu belirten H.A, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Sabah saat: 08.20 sıralarında evden çıkarak her zamanki gibi okula gidiyordum. Okula yakın bir yerde siyah bir araçtan inen kişiler, kolumdan ve bileklerimden tutarak beni zorla araca bindirdiler. Sonra İpekyolu'nda bulunan tatlıcının yakınında durdular. Bir müddet araçta beklettikten sonra başka bir araç geldi. Daha önce görmediğim bu kişiler, bir birleriyle konuştuktan sonra 'bırakalım' dediler. Beni bırakınca ben de hemen eve geldim. Durumu anneme söyledim. Sonra amcamla birlikte karakola gittik. Çok korktum."

Çocuğun babası Metin A. ise köy meydanında güpegündüz bu tür olayların yaşanmasını kendilerini tedirgin ettiğini söyledi.

Baba Metin A. "Köyümüz İpekyolu'nun hemen yanı başındadır. Bu yüzden köye giren-çıkan ve yolda duran araçların sayısı hayli fazladır. Çocuğum okula giderken zorla siyah bir araca bindiriliyor, sonra yol üstünde bekliyorlar. Gelen başka bir araçtakilerin talimatı üzerine bırakılıyor. Çok şükür çocuğum bırakıldı, şu an yanımda ama bırakılmayabilirdi. Bu yüzden bir an önce bir önlemin alınması lazım. Örneğin yola bir MOBESE koyulabilir, çünkü yola yakın olduğu için çok sayıda araç köye girip çıkıyor. Yol üstünde çok sayıda araç bekliyor. Jandarmanın sürekli buralara devriye gezmesi lazımdır. Çocuk daha 10 yaşında ve çok korkmuş. Köyde olmamıza rağmen artık çocuğu tek başına okula gönderemiyoruz. Elinden tutup okula götürüp getiriyoruz. Gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istiyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler