Mardin'de yabancı plakalı araca silahlı saldırı: 4 ölü, 1 yaralı

Mardin'de yabancı plakalı araca silahlı saldırı: 4 ölü, 1 yaralı

Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Yeniköy mevkiinde yabancı plakalı araca yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e çıktı. Durumu ağır olanın hayati tehlikesi ise devam ediyor.

Merkez Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy Mevkii'nde saatlerinde Irak plakalı bir araçta bulunan 5 kişi henüz belirlenemeyen bir nedenden silahlı saldırıya uğradı.

İlk belirlenmelere göre 3 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de ağır yaralandı. Olayda yaralananlardan 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Saldırıda hayatını kaybeden Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının isimleri ise; Hıdreen Abdullah Salih, Waheda Haedar Jasim, Abdullah Saleh Mustafa, Chiman Shaheen Khalid vefat etti.

Ahmed Jalaladeen İbrahim ise Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kürdistan'ın Duhok şehrinin Valisi Ali Tatar dün akşam Merkez Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy Mevkii'nde bir araca yönelik yapılan saldırı hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Tatar, "Ne yazık ki Türkiye'nin Merkez Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy Mevkii'nde Duhok eyaletinin 5 vatandaşı vuruldu. 4 kişi hayatını kaybetti biri ise yaralandı. Bu olayın faillerinin bir an önce yakalanması için gerekli çalışmalar yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Tatar açıklamasının devamında her iki her iki ülkenin yetkililerinin irtibat halinde olduklarını ve bu olayın aydınlatılması için çalışma başlatacaklarını aktardı.

Olay ile ilgili inceleme sürüyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.