Mardin'de Yeşilay'dan teknoloji bağımlılığı konferansı

Mardin'de Yeşilay'dan teknoloji bağımlılığı konferansı

Yeşilay Mardin Şubesi, son dönemlerde yaygınlaşan teknoloji bağımlılığı ile ilgili konferans gerçekleştirdi.

Yeşilay Mardin Şubesi, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasından kutlanan 'Yeşilay Haftası' etkinlikleri kapsamında teknoloji bağımlılığı ile ilgili konferans gerçekleştirdi.

Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü'ndeki konferans salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Dijital Medya Uzmanı Kalust Şalcıoğlu katıldı.

Sivevizyon gösterimiyle başlayan konferansın açılışında konuşan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, son dönemlerde yaygınlaşan teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla bir böyle bir program düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

"Zararlı bağımlılıklar toplumdan temizlenmelidir"

Günlüoğlu, "Tabi teknoloji bağımlılığına dikkat çekeceğiz ama bu, diğer bağımlılar önemsizdir manasına gelmiyor. Muhakkak ki zararlı alışkanlıkların tümü toplumun arasından çekilmesi ve temizlenmesi lazımdır. Aynı zamanda bu anayasal bir görevdir, devletin de bir görevidir. Anayasa'nın 59. Maddesinde 'Devlet, özellikle gençleri alkol, uyuşturucu ve kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korur ve gereken tedbirleri alır.' deniliyor." diye konuştu.

"Bağımlıklar halk sağlığını tehdit ediyor"

"Bağımlılıklar yaşadığımız çağın en önemli halk sağlığı problemlerinin başında gelmektedir." diyen Günlüoğlu, "Yakın geçmişe kadar bağımlılık sorunu tütün, alkol ve uyuşturucu gibi bir takım kimyasal bağımlılıklar çerçevesinde ele alınıyordu. Ancak teknolojik alanda yeni nesil araçların hızlı bir şekilde gelişmesi ve yaygınlaşması beklenmedik olumsuz sonuçları da beraberinde getirmiştir. Özellikle gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmalar teknoloji bağımlılığı oranlarının genç nüfusu ve halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığını ve çok önemli sosyal ve bireysel sorunlara yol açtığını göstermektedir. Dünya genelinde teknoloji ve iletişim araçlarının hızla gelişmesine karşın teknolojinin bilinçli kullanımı konusundaki farkındalığın eksik olduğu görülmektedir." dedi.

"İletişimimizin dili de değişti"

Konuşmanın ardından konferansa geçildi. Konferansı izlemeye gelen öğrencilere, anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Dijital Medya Uzmanı Kalust Şalcıoğlu, "Çocuk doğar doğmaz bir profil açıyorlar. Bakıyorsunuz bebek sizi takip ediyor, çocuğun fotoğrafı da belli. Bir de kullanıcı adına da sosyal medya 2016 yapmışlar. Yani çocuk doğar doğmaz sosyal medyacı olsun, ilerideki mesleği de belli olsun diye. Bir de tabi artık düğün davetiyelerini WhatsApp ile gönderiyorlar. Ben de bana WhatsApp'tan düğün davetiyesini gönderenlere çeyrek altın fotoğrafını çekip 'Allah mesut etsin' diyerek onlara yolluyorum. Tabi iletişimizin dili de değişti." dedi.

Bazı öğrencileri sahneye davet eden Şalcıoğlu, teknolojinin zararlarını sohbet ederek anlatmaya çalıştı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler