Mardin'de yurt bulamayan öğrenciler misafirhanelerde ağırlanacak

Mardin'de yurt bulamayan öğrenciler misafirhanelerde ağırlanacak

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında üniversitelerini tercih ederek yerleşen öğrencilerin barınma sorunlarına yönelik "Destek Masası"nın oluşturulduğunu belirtti.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Vali Yardımcısı Gürsel Temurci ve beraberlerinde ki yönetim grubu üyeleri, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için Mardin merkez ve ilçeleri olmak üzere tüm kamu misafirhaneleri ve özel otellerin kapasitelerini arttırarak üniversite öğrencilerine tahsis edilmesi için çalışma başlattı.

Mardin Artuklu Üniversitesi'ni tercih ederek yerleşen ve Kredi Yurtlar Kurumu başvurusunda bulunan ancak yurt listesinde yedek olarak yer alan öğrenciler için geçici barınma çözümünün uygulamaya geçirildiğini belirten MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Özcoşar mesajında şunları kaydetti:

"Genç arkadaşlarım, Sevgili öğrencilerim; barınma sorunlarınız için bir destek masası oluşturduk. Sayın Valimizin destekleriyle Mardin'deki kamu misafirhaneleri ve bazı otellerde, geçici olarak barınmanıza yönelik bir sistem kurduk. Bu sistem çerçevesinde KYK'ya başvurup yedekte kalmış öğrencilerimizin barınacakları misafirhane ve otellere yerleşmeleri için Rektörlük binamızdaki destek masasına bizzat başvurmalarını rica ediyorum. Sistemin doğru işlemesi ve görevli arkadaşların size doğru destek verebilmesi için lütfen telefon, mail veya aracılar yolu ile başvurma konusunda ısrarcı olmayın. Bu tür başvuruları dikkate alamayacağız. Önceliğimiz sizsiniz. Bunun için destek masasındaki arkadaşlarımız hafta sonu da çalışacak."


Mardin'de yurt bulamayan öğrenciler misafirhanelerde ağırlanacak

Mardin'de yurt bulamayan öğrenciler misafirhanelerde ağırlanacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler