Mardin'deki saldırıda hayatını kaybedenler için basın açıklaması düzenlendi

Mardin'deki saldırıda hayatını kaybedenler için basın açıklaması düzenlendi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) vatandaşı 5 kişinin katledildiği saldırıya ilişkin STK'lar tarafından Mardin'de düzenlenen basın açıklamasında, hayatını kaybedenler rahmetle yad edilirken, katillerine de lanet okundu.

Mardin'de cuma namazı çıkışı Şakir Nuhoğlu Camii önünde STK'lar tarafından düzenlenen basın açıklamasında kardeşliğe vurgu yapılarak katillere lanet okundu.

Halkın yoğun katılımııyla gerçekleşen basın açıklamasını İlim Yayma Cemiyeti Mardin İl Başkanı Necmettin Başboğa okudu.

Başboğa, "Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, güncel bazı hususlarda düşünce, talep ve tepkilerimizi kamuoyuna sunmak istiyoruz. Öncelikle, 23 Ocak Pazartesi günü mübarek üç aylar Recep ayı ile başlamış olacak. Şaban ayından sonra da Oruç ayı Ramazan ile müşerref olacağız inşallah. Bu manevi iklimin hepimize, şehrimize, bölgemize, ülkemize, İslam Dünyasına ve tüm insanlık alemine huzur, barış, adalet, merhamet ve bereket vesilesi olmasını temenni ediyoruz. Bu belde ve bu coğrafya ta 639 yılından beri yani 1383 yıl önce selamet ve barış dini olan İslam ile muazzez olmuştur. Kadim tarihten beri de Orta İpek Yolu ticaret güzergâhı olarak kullanılmaktadır. Bu yol ve bu belde; tüccarların, seyyahların, misafirlerin, ilim, irfan ve tefekkürün, seyr-u seferin serbestçe ve güven içinde olması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden dolayı derin üzüntü yaşadıklarını belirten Başboğa, maktullerin yakınlarına Yüce Allah'tan sabır dilediklerinde bulundu.

Başboğa, "Evvelki gece maalesef çok elim bir cinayet ile hepimiz sarsıldık. Komşumuz Duhok şehrinden karayoluyla Habur’dan geçerek ülkemize gelen ve Mardin-Nusaybin yolu arasında kalleşçe bir saldırıya maruz kalan 5 kişilik bir aile, arabaları içinde silahla taranarak katledildiler. Vefat edenlere Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz." dedi.

"Bu kardeşlerimizi vahşice katledenlerin adli süreçleri kapsamlı, şeffaf ve itina ile yürütülmesini bekliyoruz"

Saldırıda adli sürecin kapsamlı yürütülmesi için çağrıda bulunan Başboğa, "Ancak temennimiz bu tür hadiselerin hiç olmaması, olmasına fırsat verilmemesidir. Vahşice katledilen bu misafirlerimiz, komşularımız ve kardeşlerimizin hüznünü ve acısını paylaşıyor, katilleri şiddetle telin ediyor ve adli sürecin kapsamlı, şeffaf ve itina ile yürütülmesini bekliyoruz. Bu vesileyle can ve mal güvenliğinin tesisini, huzur ve kardeşliğin ikamesini zedeleyecek her türlü söz, ilişki ve eylemlere karşı hepimiz el ele gönül gönüle vermek zorunda olduğumuzu bu vesileyle tekrar ifade ediyoruz." ifadelerini kaydetti.

Basın açıklaması hayatını kaybedenlerin ruhuna okunan duaların ardından sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.