Mardin'den siyonist işgal rejiminin zulmüne tepki

Mardin'den siyonist işgal rejiminin zulmüne tepki

Mardin’in Midyat ilçe Belediye Meclisinde grubu bulunan partilerin oy birliğiyle kabul ettiği kınama metninde siyonist işgal rejiminin zulüm ve barbarlığına vurgu yapıldı.

Belediyesi Meclisince kabul edilen "israilin Filistin’de yaptığı acımasız katliamı kınama metni” bugünkü meclis toplantısında okundu.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Filistin halkının siyonist işgal rejimin soy kırımına maruz kaldığını söyledi. Şahin, “israilin Filistinli kardeşlerimize ve Müslümanlara uyguladıkları soykırımı hepinizin malumudur. Bizler hem Belediye Meclis üyeleri olarak hem de ilçemiz adına bir kınama bildirisi hazırladık.” dedi.Kınama metnini Meclis adına Belediye Meclis üyesi Avukat Mehmet Sait Baş, okudu."Tüm dünyaya örnek olan birlik ve beraberliğin temsil edildiği, inanç ve hoşgörünün yüzyıllardır yaşatıldığı, 'Dinler ve Diller Kenti' Midyat’tan tüm dünyaya Belediye Meclisi olarak israilin zulüm ve barbarlığının kınama metnini arz ediyoruz" denilen kınama bildirisinde şu hususlara dikkat çekildi:“Kudüs’ün kutsiyeti yapılan saldırılarla çiğnenmektedir”“Üç semavi dine sahip insanların kutsal saydığı, barışın ve esenliğin simgesi olan Kudüs’ün kutsiyeti yapılan saldırılarla çiğnenmektedir. Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. Türkiye masum ve haklı Filistin halkının yanındadır. Devlet terörü işleyen israil, çoluk çocuk demeden, Filistinli kardeşlerimizi şehit etmiştir. israilin, bütün dünyanın gözü önünde sürdürdüğü bu katliamları, zulmü ve hukuk tanımazlığını şiddetle kınıyoruz.”

Siyonist işgal rejimin uluslararası hukuk önünde ve tüm insanlığın vicdanında hesap vermesi gerektiğini ifade eden Baş, “Midyat Belediye Meclisi olarak uluslararası tüm aktörleri sorumluluk almaya ve israilin uyguladığı devlet terörüne karşı dünya ülkelerini tavır almaya, Filistin’de devam eden bu hunharca katliamların, masum insanlara yapılan eziyet ve işkencelerin bir an evvel durmasını, durdurulmasını, ateşkes ilan edilmesini ve barış ortamına kavuşması için sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kudüs’ün huzura ermesini, Filistinli kardeşlerimizin kendi topraklarında özgürce yaşamasını ve israilin uluslararası hukuk önünde ve tüm insanlığın vicdanında hesap vermesini bekliyoruz. Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz.” diye ifade etti.


Mardin'den siyonist işgal rejiminin zulmüne tepki

Mardin'den siyonist işgal rejiminin zulmüne tepki

Mardin'den siyonist işgal rejiminin zulmüne tepki

Mardin'den siyonist işgal rejiminin zulmüne tepki

Mardin'den siyonist işgal rejiminin zulmüne tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.