Mardin'in kanalizasyon sorunu çözülüyor

Mardin'in kanalizasyon sorunu çözülüyor

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, kentin kanalizasyon sorununu çözmek için 2 adet atık su arıtma tesisinin yapıldığını açıkladı.

Mardin'de Avrupa Birliğinin hibe desteği sağladığı 2 adet atık su arıtma tesisinin yapım çalışmaları devam ediyor. Projenin tamamlanması ile merkez Artuklu ile Kızıltepe, Yeşilli, Yalım ve Kabala mahallelerinin kanalizasyon sorunu çözülmüş olacak.

Yaklaşık 60 milyon euronun harcanacağı tesislerin, 2017 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Projeye ilişkin açıklama yapan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, şehrin sorunlarının çözümü adına bütün imkânları seferber ettiklerini söyledi.

Kentte kanalizasyon akıntıları konusunda sıkıntılar olduğunu belirten Yaman, "İlimiz sürekli gelişen ve değişen bir şehirdir. Turizmin de kalbinin attığı şehrimizin en güzel noktalara gelmesi adına yoğun bir tempo harcıyoruz. Maalesef ilimizin kanalizasyon akıntıları konusunda sorunları vardı. Bu konuda atık su arıtma tesisinin olmaması çevresel problemler yaşamamıza neden oluyordu. Bu sorunun çözümü için elimizi taşın altına koyduk. Arıtma tesislerinin yapımı için projelerimizi yazdık. Bu konuda kentimizin kaynaklarının da akılcı kullanılması adına Avrupa Birliği hibe programlarına başvurduk." dedi.

Tesisler Yeşilli ve Kızıltepe'de yapılıyor

Projenin kabulünün akabinde hemen çalışmalara başlandığına değinen Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Projemizin kabul olmasıyla hemen çalışmalara başladık. İPA Projesi kapsamında yaklaşık 60 milyon euroluk bir yatırım kentimize kazandırılmış olacak. Projeyle Artuklu, Kızıltepe, Yeşilli, Kabala ve Yalım mahallelerinin kanalizasyon suları atık su arıtma tesisimizle temizlenecek. Tesislerimiz Yeşilli ve Kızıltepe'de olacak."

"Kanalizasyon sorunu bir daha konuşulmayacak"

Mardin'de kanalizasyon sorununun bir daha konuşulmayacağını dile getiren Yaman, "Kanalizasyon sorunu ilimize yakışmayan bir sıkıntıydı. Yaşadığımız çağda böyle bir sorunun kentimizde olması önemli bir konuydu. 2017 yılı içinde hizmet vermeye başlayacak çalışma, ilimizin bu sorununun bir daha konuşulmamasına vesile olacak." ifadelerini kullandı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.