Mardinli doktora profesörlük unvanı

Mardinli doktora profesörlük unvanı

Diyarbakır Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan Mardinli Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Faruk Ertaş, profesörlük unvanını kazanarak cübbe giydi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde dünyaya gelen başarılı Doktor Kardiyolog Faruk Ertaş, uzmanlığının ardından Kızıltepe Devlet Hastanesinde bir dönem hastane baştabipliği yaptıktan sonra Diyarbakır Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapmaya başladı.

Başarılı çalışmaları ve bölgede ilk defa yapılan tedavilerle tanınan Doktor Faruk Ertaş, Yardımcı Doçent ve Doçentlik görevinin ardından girdiği profesörlük çalışmalarını da başarı ile tamamlamasının ardından profesörlük unvanı hakkını elde ederek cübbe giydi.

Birçok kalp rahatsızlıklarını bölgede batı dünyası ile aynı anda ilk defa uyguladığı başarılı yöntem ve operasyonlar ile hastalarına şifa kaynağı olan Kardiyolog Profesör Doktor Faruk Ertaş, 35 yıllık eğitim hayatında her zaman kendisine destek olup yanında ailesine teşekkür ederek şunları söyledi:

“35 yıllık eğitim hayatımda emeği olan başta annem ve babam olmak üzere aileme, öğretmenlerime ve hocalarıma (ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve ihtisas sürecinde) ve üzerimde emeği olup da hatırlamadığım herkese sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Akademik hayatım boyunca hep şu felsefeyi kendime şiar edindim. Yılmadan yap, fırsatı kaçıracağın için değil, önünde yılgınlık göstereceğin her kimsenin bir zorba veya zorba adayı olması yüzünden. Yılma ki sıcaktan kavrulana gölgen, suda boğulana elin erişsin. Önce yap sonra açıklarsın. Bilgece yap. Yani koruyarak, yani için titreyerek, yani yıkılmasın diye. Tutkuyla yap. Sana verilen yaşama gücünü kullan. Yılmadan, bilgece ve tutkuyla doktorluk hayatım boyunca hastalarıma ve topluma faydalı bir birey olma düşüncemi önümüzdeki yaşamımda da insanlığa faydalı olmaya çalışacağım.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.