Mardinliler, Sağlık Bakanlığının Corona virüs ile ilgili uyarılarını dikkate alıyor

Mardinliler, Sağlık Bakanlığının Corona virüs ile ilgili uyarılarını dikkate alıyor

Tüm dünyada vaka ve ölüm sayısı artan Corona virüsü hakkında konuşan vatandaşlar, uzmanların görüşlerini dikkate alarak korunmaya çalıştıklarını söylüyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bilançosu gittikçe ağırlaşan Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı Mardinliler, özellikle taziyelerde çay yerine kolonya ikram edilmesi yönünde görüş bildirdiler.  

Avrupa’da özellikle İtalya’yı etkisini altına alan Corona virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 368 kişi artarak bin 809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747'ye yükseldi.

Öte yandan ABD'de yeni tip Corona virüs kaynaklı ölü sayısı 69'a yükselirken, salgının Amerikan halkı arasında neden olduğu panik süpermarket ve havalimanlarında gözlendi. İran'da Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 724 olarak açıklandı.

Türkiye’de ise vaka sayısı 47 olarak açıklanırken, konu hakkında görüş bildiren Mardinli vatandaşlar, hijyene dikkat edilmesi gerektiğini kaydettiler.

Maske kullanım oranın yüzde birin altında olduğu kente yaşayan vatandaşlar, kişisel temizlik ve hijyenin Corona virüs salgınının önlenmesi konusunda hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Corona virüs salgınından korunmak için uzmanların belirttiği kişisel bakım, dezenfektan sıvıların kullanımı, toplu alanlarda bulunmama ve temastan kaçınmaları gibi tavsiyelere uyduklarını açıklayan vatandaşlar, sık sık abdest aldıklarını da belirttiler.

“Elimizi sabunla yıkayıp kolonya ile dezenfekte ediyoruz”

Corona virüsüne karşı elinden gelen önlemi almaya çalıştığını belirten Orhan Bulut, özellikle ellerini sabunla yıkayıp kolonya ile dezenfekte ettiğini söyledi. Bulut, “Tabi kolonyaya rağbet artınca eskiden 8 TL’ye aldığımızı 25-30 TL’ye alıyoruz. Bunun öyle olmaması lazımdır.” dedi.

“Sağlık Bakanlığının tavsiyelerine uyuyorum”

Corona virüsünden korunmak için toplu alanlarda bulunmamaya özen gösterdiğini kaydeden Mehmet Ali Çavaş, tokalaşmaya da ara verdiğini söyledi. Çavaş, “Özellikle hijyene dikkat ediyorum. Sürekli elimi sabunlu su ile yıkıyorum. Kolonya ile dezenfekte ediyorum. Sağlık Bakanlığının tavsiyelerine uyuyorum ve aldığı kararları yerinde buluyorum. İnşallah en yakın zamanda bu virüs hem ülkemizi hem de tüm dünyayı terk eder.” diye konuştu.

“Herkesi tedbir almaya davet ediyorum”

Salgından korunmak için kolonya ve dezenfektan aldığını ve birkaç adet de maske tedarik ettiğini belirten Mehmet Murat Uğurlu da şunları söyledi: “Fatura ödeme hizmeti veriyorum. Bu yüzden sürekli müşteriler gelip gidiyor. Bu yüzden para alıp vermek ve sağlığımızı da korumak için eldiven ve maske kullanıyorum. Bu hastalıktan korunmak için herkesi tedbir almaya davet ediyorum.”

“Doktor tavsiyesi üzerine maske takmaya başladım”

Hastalık karşısında yapılması gereken tek şeyin temizliğe dikkat etmek olduğunu belirten Hadi Örnek, yaşlı olduğu için maske taktığını söyledi. Örnek, “Ben hem yaşlıyım hem de hastayım. Bu yüzden doktor tavsiyesi üzerine maske takmaya başladım. Özellikle tozdan etkilendiğim için taktım.” 

“Kalabalık ortamlarda bulunmuyoruz”

Corona virüsünden korunmak için uzmanların tavsiyelere uymaya çalıştığını aktaran Halit Solhan, “Elimizi özellikle sabunlu su ile yıkıyoruz. Kolonya ile ellerimizi dezenfekte etmeye çalışıyoruz. Kalabalık ortamlarda bulunmuyoruz. Şu ana kadar Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirlerin isabetli ve yerinde olduğunu gördüm.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.