MAÜ'den "Sevmeyi sanata dönüştürme" tanıtım programı düzenlendi

MAÜ'den "Sevmeyi sanata dönüştürme" tanıtım programı düzenlendi

​Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından "2020 Yılı Sevme Sanatı Tanıtım Gecesi" kapsamında program gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından, Allah'ın (Celle Celalühü) "kullarını seven ve sevilmeye layık olan" anlamına gelen El – Vedûd ismiyle entegre edilen "2020 Yılı Sevme Sanatı Tanıtım Gecesi" kapsamında program düzenlendi.

Sevginin unutturulmaya çalıştırıldığı coğrafyamızda bizlere birbirimizi sevmeyi hatırlatması temennisi ile 'sevme'yi sanata dönüştüren Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Oytun Eren'in konuk edildiği 'Sevme Sanatı Teması' tanıtım programına; öğrenciler, üniversitenin akademik ve idari personelleri ile Mardin halkı yoğun ilgi gösterdi.

2020 Yılı sevme sanatı temasının tanıtım gecesi etkinliğinde açılış konuşmasını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar şöyle konuştu:

"Üniversite olarak yola çıkarken öğrenci merkezli bir strateji belirledik. Şehir ve kampüs yaşamına dair çok net bir tavır ortaya koyarak çıkış noktamızı şehre dokunan model bir üniversite olma maksadı üzerine şekillendirdik. Öğrencilerimizin kampüs ve şehir hayatlarının merkezine motor güç olarak varlığın temel esası olan sevgiyi yerleştirdik." dedi.

Varlığın sebebi ve özü olan sevgiyi en iyi açıklayan kavramın muhabbet olduğunu belirten Özcoşar, Allah'ın (Celle Celalühü) sevmeyi ve sevilmeyi murat ettiği için kâinatı yarattığına dikkat çekti.

Özcoşar,"Allah'ın (Celle Celalühü) ismi olan 'El-Vedûd' seven, sevilen, sevindiren ve sevdiren manalarını içermektedir. Yaradan sevmeye dair bütün sıfatları kendinde toplamış ve kullarından da bunun değişik tezahürlerini istemiştir. Bu akşam bunun bir göstergesi olarak buradayız. 'El-Vedûd' sıfatının sevme ve sevilme yönünü sanat üzerinden icra ederek yüreklerinize dokunmak istiyoruz." dedi.

Her yıl  için farklı temalar üzerinde durulacağını ve bu yılın temasının da sevme  sanatı olarak belirlendiğini  belirten Mardin Artuklu Üniversitesi 2020 Tema koordinatörü Nesrin Yeşilmen ise Türkiye'de bulunan üniversiteler arasında bu tür bir uygulamanın ilk olduğunu vurgulayarak  "Sevme Sanatı" teması ile insanların yüreğine  dokunmayı ve  insanlardaki sevme duygusunu pekiştirmek  istediklerini söyledi.Yeşilmen, sevgi teması üzerinden yıl içerisinde paneller, söyleşiler, sergiler ve pek çok farklı sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek üniversite içinde ve dışında sevgi bağlarını kuvvetlendirecek birçok etkinliğe ev sahipliği yapmayı planladıklarını da dile getirdi.

Sevginin getirdiği derin huzurun sanat ile birleşmesiyle adeta büyülenen dinleyiciler, böylesi bir programın memnuniyet verici olduğunu belirterek tema çerçevesinde yapılacak tüm etkinlikleri yakından takip edeceklerini bildirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler