Mazıdağı Kaymakamına suikast girişimine ilişkin Emniyetten açıklama

Mazıdağı Kaymakamına suikast girişimine ilişkin Emniyetten açıklama

MARDİN - Mardin’in Mazıdağı ilçe Belediye Başkanlığına Kayyum olarak atanan Mazıdağı Kaymakamına yönelik suikast girişimiyle ile ilgili Mardin İl Emniyet Müdürlüğü açıklamada bulundu.

Mardin Mazıdağı İlçesi Belediye Başkanlığına Kayyum olarak atanan Mazıdağı Kaymakamı Halit Benek’e yönelik suikast hazırlığı girişimiyle ile ilgili Mardin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2 PKK’liden 1’nin öldürüldüğü bir kişinin ise kaçtığı belirtildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca Mazıdağı İlçesi Belediye Başkanlığına Kayyum olarak görevlendirilen Mazıdağı Kaymakamına yönelik suikast ve bombalı eylem yapılacağı bilgisinin tespit edilmesi üzerine güvenlik güçlerimizce takip ve tarassut çalışmalarına başlanılmıştır. 22/09/2016 günü Mazıdağı İlçemiz Dere Sokak üzerinde 2 terör örgütü mensubunun görülmesi üzerine dur ihtarı yapılmış, teröristlerin ihtara uymayarak kaçmaya başlaması üzerine 1 terör örgütü mensubu vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Terör örgütü mensubunun yapılan üst aramasında; 1 adet 7.65 milimetrelik tabanca,  8  adet 7.65 milimetrelik tabanca fişeği, 1 adet susturucu ve 1  adet el bombası bulunmuştur. Kaçarak uzaklaşan diğer örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.” (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.