Mazıdağı'nda Dünya Mustazaflar Haftası etkinliği

Mazıdağı'nda Dünya Mustazaflar Haftası etkinliği

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Mazıdağı Eğitim Derneği tarafından "Dünya Mustazaflar Haftası" dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Mustazaflar Cemiyetinin ilan ettiği ve her yıl 16-23 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle Mazıdağı Eğitim Derneği tarafından bir program düzenlendi.

Mazıdağı ilçesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında çarşı merkezinde dünya mustazaflarını anlatan resim ve karikatür sergisi açıldı.

Sergiyi gezen vatandaşlar, sergiyle birlikte İslam ümmetine yapılan zulüm ve katliamların gözler önüne serildiğini belirtti.

AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel de beraberindeki partili heyetle sergiyi bir süre gezerek resimleri inceledi.

Serginin ardından ilçedeki Mimar Sinan Konferans Salonunda Dünya Mustazaflarını Anma programı düzenlendi.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mazıdağı Eğitim Derneği Başkanı Abdullah Tuna, selamlama konuşması yaptı.

Tuna'nın konuşmasını ardından ses sanatçısı Bilal Güler, ezgi ve ilahiler seslendirdi. Daha sonra konuşan Ercan Şenol hoca, Müslümanların devamlı olarak zulüm ve katliamlara maruz bırakıldığına dikkat çekti.

Şenol, "Avrupa, kendi arasında sınırları kaldırmışken, birbirleriyle güzel bir şekilde geçiniyorken, müreffeh bir hayat yaşarken Müslümanların payına düşen gözyaşı, feryat, acı ve ıstıraplardır maalesef. Sınırlarımızı da kendileri çizmiş maalesef.  Cetvelle çizilen sınırların içerisinde hapsolmuşuz biz. Ve bu feryadımızı, bu çağrımızı kimseye duyuramıyoruz." dedi.

"Allah'la aramızı düzeltmedikçe bu musibetler başımızda kalkmaz." diyen Şenol, Müslümanların Kur'an ve sünnet çizgisinde ayrılmaması gerektiğini vurguladı.

İslam düşmanlarının, çocuklarını Müslümanları yok etmek için kindar bir şekilde yetiştirdiklerini belirten Şenol, Müslüman ailelerin çocuklarının da dış görünüşleriyle onlara hizmet ettiğini, bu nedenle ailelere büyük görevler düştüğünü anlattı.

Türkçe öğretmeni Veysi Ekici'nin bir şiir dinletisi sunduğu programda İslam şehidlerini anlatan sinevizyon gösterimi de yapıldı. Program, Molla Tevfik Seyhan hocanın okuduğu dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler