Mazlum Der'den Cizre Raporu açıklaması

Mazlum Der'den Cizre Raporu açıklaması

Cizre olaylarıyla ilgili olarak HÜDA PAR ilçe başkanıyla görüşülmediğini doğrulayan Mazlum Der Şırnak Şubesi, Mustazaf-Der Cizre Şube Başkanı Ferhan Dündar'la görüştüklerini bildirdi.

HÜDA PAR Cizre ilçe Başkanı Ahmet Elçin'in, Cizre olaylarıyla ilgili olarak hazırlanan rapor öncesi kendileriyle görüşüldüğünü yalanlamasının ardından Mazlum Der Şırnak Şubesi de bir açıklama yaptı.

Mazlum Der Şırnak Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Basın açıklamamızda HÜDA PAR ilçe Başkanı ile görüştüğümüzü her ne kadar belirtmiş olsak da İlçe Başkanının Salih Elçin olması hasebiyle ifademiz maddi hatadan ibaret olup aslında görüşülen şahıs Cizre HÜDA PAR eski Belediye başkan adayı ve halen Mustazaf-Der Cizre Şube Başkanı Ferhan Dündar’dır." ifadeleri kullanıldı.

Raporda, özellikle ulusal basında ve ana akım medyada “Zerdüştler Müslüman Mahallesine saldırdı” şeklindeki haber anlayışının sağlıklı olmadığı vurgulanmak istendiği ifade edilen açıklamada, bu tarz haber anlayışının toplumu kamplaştırdığı ve toplumsal barışa katkı sunmayacağı belirtilmek istendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, bazı vatandaşların evlerinin zarar görmediği hususunun kast edilmediği vurgulandı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.