MAZLUMDER: Hilafet talebi din ve ifade özgürlüğüdür

MAZLUMDER: Hilafet talebi din ve ifade özgürlüğüdür

Hizb-ut Tahrir tarafından çekilen "Hilafetsiz 100 Yıl Yeter Artık" başlıklı videolar sonrasında yaşanan gözaltılarla ilgili yazılı açıklama yapan MAZLUMDER, hilafet taleplerinin din ve ifade özgürlüğü olduğunu söyledi.

İstanbul, Bilecik ve Afyonkarahisar'da çekilip sosyal medyada paylaşılan videoların din ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirten MAZLUMDER, hilafet taleplerinin gözaltı ve ceza soruşturmalarıyla engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

"Hilafet talebi din özgürlüğü kapsamındadır"

Açıklamada, "İstanbul, Bilecik ve Afyonkarahisar'da "Hilafetsiz 100 Yıl Yeter Artık" başlıklı video çeken ve 'Müslümanlara sesleniyoruz! Hilafeti yeniden kurun' talebinde bulunan 11 kişi, bu talepleri nedeniyle gözaltına alınmış ve haklarında ceza soruşturması başlatılmıştır. Baskı, cebir ve şiddet yöntemleri kullanılmadan, silahsız ve saldırısız bir şekilde kamera karşısında böyle videoların çekilip sosyal medyada paylaşılması açık bir ifade özgürlüğüdür. Halife kavramı ise bir dinin genel temsilcisine verilen addır ve bu yüzden 'hilafet talebi' din özgürlüğü kapsamındadır. Bu dinin mensuplarının kendileri için bir temsilci talep etmeleri, liderlerine bu ismi vermek istemeleri meşru bir hak olup engellenemez. İfade özgürlüğü sadece genel kabul gören ve beğenilen fikirler için değil, genel kabule uymayan rahatsız edici fikirler için de geçerlidir." denildi.

İfade özgürlüğünün temel insan haklarından biri olduğunu hatırlatan MAZLUMDER, ifade ve din özgürlüğü kapsamındaki söz konusu taleplerin engellenmemesi, gözaltı ve ceza soruşturmalarına konu edilmemesi gerektiğini vurguladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler