Mazlumder Şırnak Şubesi: Dindar ailelere saldırılmadı!

Mazlumder Şırnak Şubesi: Dindar ailelere saldırılmadı!

Cizre’de yaşanan saldırılar sonrası taraflarla görüştüğünü iddia ederek bir basın açıklaması düzenleyen Mazlumder Şırnak Şube Başkanlığı’nın HÜDA PAR ile görüşmediği ortaya çıktı.

Bugün yayımladığı bir raporla Cizre’de yaşanan olaylar hakkında bir değerlendirmede bulunan Mazlumder Şırnak Şube Başkanlığı, yayımladığı basın açıklamasında tüm Türkiye’nin ekranlardan izlediği saldırı görüntülerinin ve kurşunlanan dindar insanların evlerinin basın tarafından servis edildiği gibi olmadığını belirterek, Cizre’de yaşanan olayları “Partizanlık temelinde gelişen bir rekabet anlayışı” şeklinde yorumladı.

Mazlumder  heyetinin HÜDA PAR Cizre ilçe teşkilatına taziye ziyareti için geldiğini belirten HÜDA PAR Cizre ilçe teşkilatı yetkilileri, gelen heyetle yapılan saldırılar ve yaşanan gelişmeler hakkında konuşmadıklarını ve yapılan ziyaretinde taziye ziyareti olduğunu belirterek Mazlumder Şırnak Şube Başkanlığınca yapılan “yaşanan olaylar sonrası taraflarla görüştük” şeklindeki açıklamalar HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin tarafından yalanlandı.

Karanlık çevrelerin açık bir provokasyonuymuş!

27 Aralık 2014 tarihinde Cizre de başlayan olayların karanlık çevrelerin açık bir provokasyonu olduğu belirtilen açıklamada, saldırıların kim tarafından olursa, kime olursa olsun, sıkılan her kurşunun Kürt halkının barış ve özgürlük umuduna sıkıldığı ifade edilmesine rağmen, açıklamanın ileriki bölümlerinde iddia edildiği gibi bir saldırının yaşanmadığını belirtmeleri ise “kendileriyle çelişkiye düşüyorlar” şeklinde yorumlandı.

Partizanlık temelinde gelişen bir rekabet anlayışı!..

Mazlumder açıklamasında Cizre’de saldırıya maruz kalmış dindar ailelerin basına yansıyan açıklamaları, hamile bir kadının anlattığı dehşet dolu açıklamalar, HÜDA PAR üyesinin katledilen 65 yaşındaki babası ve haber yapmak için bölgeye giden gazetecilere yapılan saldırılar derin odakların provokasyonu ve partizanlık temelinde gelişen bir rekabet anlayışı içeresinde cereyan eden olaylar olarak değerlendirildi.

Saldırılanlar dindar ailelere değilmiş!

Cizre de yaşanan olayları olduğu gibi basına yansıtan ve mağdur ailelerin feryatlarını insanlara ulaştıran basına da haksız ithamlarda bulunulan Mazlumder açıklamasında, yapılan haberlerin tek taraflı ve yanlı bilgilendirme olduğu ifade edilerek saldırılanların dindar aileler olmadığını iddia edildi.

Mazlumder  açıklamasında, bölgede, saldırılan evlerin dindar ailelere ait evler olmadığı, gündeme gelen tüm bu olayların temelinde politik çıkarlar olduğu ve Kürd halkının kadim bir Müslüman millet olduğu belirtilerek, “bölgede Müslüman Kürt halkına saldırı yapılıyormuş” şeklinde yayın yapan kuruluşlar hakkaniyetsiz davranmakla itham edildi ve gerek 6-8 Ekim olaylarında gerekse de Cizre olaylarında dindar halka yönelik PKK’nin yaptığı saldırılar ve işlediği katliamlar görmezden gelindi.

Mazlumder'in, bizimle görüşmedi…

Açıklamada “Mazlumder Şırnak Şubesi olarak olayların yatışmasını müteakip telefonla  HÜDA PAR İlçe Başkanı ile görüşülmüş” beyanına cevaben bir açıklamada bulunan HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin ise, Cizre olaylarıyla ilgili rapor hazırlayan Mazlumder'in, kendileriyle görüştükleri yönündeki iddialarını yalanladı.

Elçin, Cizre olaylarıyla ilgili rapor hazırlayan Mazlumder'in kendileriyle görüştüğü yönündeki beyanlarının doğru olmadığını belirterek Mazlumder'den kimseyle şuana kadar herhangi bir görüşmesinin olmadığını sözlerine ekledi. - İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.