Meclise gittiğimizde kendi dünyamıza çekilmeyeceğiz

Meclise gittiğimizde kendi dünyamıza çekilmeyeceğiz

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Yapıcıoğlu, seçilip meclise gittikleri takdirde kendi dünyalarına çekilmeyeceklerini söyledi.

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Yapıcıoğlu, Bismil ilçesinde düzenlenen iftar programında sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve halk ile bir araya geldi.

Programda konuşan Yapıcıoğlu, “Meclise gittikten sonra ‘Artık 5 yıla kadar bu insanlara bizim ihtiyacımız yoktur’ diyerek kendi köşemize, kendi dünyamıza çekilmeyeceğiz.” dedi.

Programa katılanlara iftar öncesi hitap eden Yapıcıoğlu, destek talebinde bulundu.

“Diyarbakır’da 7 parti ve 7 bağımsız aday var”

Diyarbakır’da 7 partiyle beraber 7 bağımsız adayın seçime girdiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Malumunuz önümüzdeki 24 Haziran’da sandıklar kurulacak, Türkiye bir seçme gidiyor. Bu seçimde 8 parti yarışıyor. Diyarbakır’da 7 parti ve 7 bağımsız aday var. Bu bağımsız adaylardan birisi de benim. Ben diğer partiler, diğer adaylar ne yapar ne söyler ben hiç oralara girmeyeceğim. Bundan sonra da bunlara girmeye niyetim yok. Eğer Diyarbakır’ı temsilen meclise gidecek 12 kişiden birisinin bu kardeşiniz olmasını istiyorsanız Rabbim de lütfuyla bizim için böyle bir şey takdir etmişse bizim ne yapacağımızı ancak söyleyebilirim.” dedi.

“Seçilsek de seçilmesek de sürekli halkımızla iç içe olacağız, beraber olacağız”

Seçilse de seçilmese da halkla bir arada olacağının altını çizen Yapıcıoğlu, “Allah’ın izniyle eğer bu kardeşinizi temsilci olarak görmek istiyor ve meclise gönderirseniz ne sizi ne de bu desteğinizi unutmayacağız. Oraya gittikten sonra ‘Artık 5 yıla kadar bu insanlara bizim ihtiyacımız yoktur’ diyerek kendi köşemize, kendi dünyamıza çekilmeyeceğiz. Oraya gitsek de gitmesek de seçilsek de seçilmesek de sürekli halkımızla iç içe olacağız, beraber olacağız. Onların sorunlarıyla ilgileneceğiz. Onların gözü kulağı, eli ayağı olmaya çalışacağız. Onların sorunlarını dile getiren dilleri, onlar adına hakkı hukuku gözeten gözleri, bir haksızlık hukuksuzluk yapıldığında gücümüz ve imkânımız nispetinde haksızlığı yapan kişilerin yakasında elleri olmaya gayret edeceğiz. Çıktığımız bu yolda Rabbim bizi mahcup etmesin. Rabbim bizi siz değerli dostların siz kardeşlerimizin teveccühüne layık kullardan eylesin. Kalplerimizi dünya malına ve makamına meyil ettirmesin, ayaklarımızı o dosdoğru yol olan sırat-ı mustakimden ayırmasın. Kalplerimizi de başka taraflara kaydırmasın inşallah.” ifadelerini kullandı.

“24 Haziran’a kadar kazasız belasız bir seçim dönemi geçirelim”

Dualarda mazlumların unutulmaması tavsiyesinde bulunan Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“İftar saatine yaklaşıyoruz. Sahur saatine göre 17-18 saat yeme içmeden kesildik, Allah rızası için ağızlarımızı kapattık. Yazın bu sıcak güneşi altında vücut şiddetle ihtiyaç duymasına rağmen su içmedik. Ama şunu bilelim ki dünyanın farklı köşelerinde içecek temiz su bulamayan insanlar var. Biz 17-18 saattir ağzımızı kapattık, yemek yemedik açlığa tahammül ettik fakat dünyanın bazı yerlerinde memleketleri savaşa ve iç çatışmaya sürüklendiği ya da memleketlerinin yer altı ve yer üstü zenginlikleri talan edildiği için yiyecek bir şey bulamayan ve günlerce bir şey yemeyen insanların var olduğunu unutmayalım. Ben duaların makbul olduğu şu dakikalarda burada hazır bulunan bütün kardeşlerimizden oruçlu ağızlarıyla o zorluk çeken, açlık çeken, zulüm altında olan mazlumlar için de birkaç kelime de olsa dua etmenizi istirham ediyorum. Dualarımıza onları katmayı unutmayalım. Yine duamız şu olsun ki 24 Haziran’a kadar kazasız belasız bir seçim dönemi geçirelim ve seçimin sonuçları memleketimiz ve milletimiz için hayırlar getirmesini isteyin.” (İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.