Meclis'te yeni haftada bütçe görüşmeleri devam edecek

Meclis'te yeni haftada bütçe görüşmeleri devam edecek

Genel Kurul'da icra ve iflas kanununda değişiklik öngören beşinci yargı paketi görüşülecek. Parti liderleri grup toplantıları yapacak.

Meclis'te bütçe görüşmeleri bu hafta da devam edecek. Plan ve Bütçe Komisyonu bu hafta bakanlıkların bütçelerini ele alacak.

Salı günü Tarım ve Orman Bakanlığı, çarşamba günü de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçeleri de komisyonda tartışılacak.

Meclis 5'inci Yargı Paketi için mesai yapacak

5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, çarşamba günü Genel Kurulun gündemine gelecek.

Yapılacak değişiklikle, teslim konusu olan çocukların örselenmemesi, ruhsal ve bedensel gelişim sürecinde anne veya baba duygusunun eş değerde gözetilmesi ve büyükler arasında yeni çatışmaların önlenmesi hedefleniyor.

Kanun teklifi ile çocuk teslimine veya çocukla kişisel ilişki kurulması görev yetkisinin, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine verilmesi öngörülüyor.

Hacizli malların mezat yoluyla satışı sona eriyor

Yargı paketinde mezat yoluyla satılan hacizli malların satışına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor.

Teklifle, yaklaşık 90 yıldır icra dairlerince uygulanan fiziki satış usulü kaldırılarak elektronik satış usulünün getirilmesi planlanıyor.

Kanun teklifinde icra sisteminin dijital çağa bütünüyle entegre edilmesi, açık artırmalara internete erişim olan her yerden çok daha fazla kişinin katılabilmesi, isteyen herkesin açık artırmada kolay ve şeffaf bir şekilde teklif verebilmesi, mezat salonlarına gelme ve oradaki teklifleri takip etme ihtiyacının ortadan kaldırılması ve böylece mahcuz mal veya hakkın rayiç değerinde satılabilmesi, böylece alacaklı ve borçlunun menfaatinin en üst seviyede korunması hedefleniyor.

Azerbaycan tezkeresi

Salı günü, kısa süre içinde Meclis'e sunulması beklenen TSK'nın Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türkiye ve Katar Arasında Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İş Birliği Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.