Medrese talebelerinden Bediüzzaman Said-i Nursi'nin köyüne ziyaret

Medrese talebelerinden Bediüzzaman Said-i Nursi'nin köyüne ziyaret

İTTİHADUL ULEMA bünyesinde faaliyet gösteren Elazığ'daki medresede okuyan öğrenciler, Bitlis'teki tarihi ve kültürel mekanları gezdiler.

Birçok alimin yetiştiği kadim şehir Bitlis'e gelen öğrenciler, Nemrut Krater Gölü, Gayda, Nurs köyü başta olmak üzere bir çok tarihi, doğa, ve kültürel mekanları gezdiler.

5.png

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Muhammed Beşir Varol (Mele Mizgin), medrese talebeleriyle birlikte Bitlis'te alimlerin medfun bulunduğu ve doğdukları mekanları ziyaret etti.

4.png

Öğrencileriyle birlikte Bitlis'e gelen Varol, Hizan ilçesine bağlı Gayda köyü mezarlığı ziyaretinde şeyh Sıbğatullah el-Arvasi'nin mezarını ziyaret etti. Burada talebelere el-Arvasi'nin ilim ve irşad mücadelesini anlatan Varol, öğle namazını Gayda Camii'nde kıldı.

3.png

Daha sonra Üstad Bediüzzaman'ın doğduğu Nurs köyüne geçen Varol, üstadın evini ziyaret etti. Burada öğrencilere üstadın 'Gençlik Risalesi'nden bir ders yapan Varol, gençliğin önemine dikkat çekti.

2.png

Üstadın hayatından ve mücadelesinden kesitler sunan Varol, Allah için mücadele veren alimleri ve İslam öncülerini severek yollarını takip edilmesi gerektiğini söyledi.

1.png

Varol ve beraberindeki talebeler, üstadın babasının medfun bulunduğu kabristan ziyaretinin ardından köyden ayrıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.