Medresede Kutlu Doğum etkinliği

Medresede Kutlu Doğum etkinliği

Diyarbakır'ın Ergani İlçesine bağlı Sallıca (Tahya)köyündeki medresede Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Nebi Zülküf-Der tarafından Diyarbakır'ın Ergani İlçesine bağlı Sallıca (Tahya) köyünde bulunan medresede Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe çevre köylerden de katılım gerçekleşti.

 

Sunuculuğunu Ebuzer İrasur'un yaptığı etkinlik İsmail Kurt'un okuduğu Kur-anı Kerim'le başladı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Cengiz Genç Allah'ı ve Peygamberi sevmenin onların yolunu iyi bilip yaşamaktan geçtiğini belirtti.

 

Ardından mevlithanların seslendirdiği mevlitle program devam etti. Okunan mevlitten sonra Aksa İlahi grubu tarafından seslenen ilahilerle medrese öğrencileri ve etkinliğe katılan misafirler coşkulu anlar yaşadı.

 

Türkçe bir konuşma yapan Yakup Toprak Resulullah'ın ümmetine çok düşkün olduğunu belirterek "Taş gibi kalpleri melek gibi insana çeviren peygamberimizin risaletiydi. Bakın geceleri sabahlara kadar ağlayan, sızlayan, ümmeti için gözyaşı döken, namaz kıldığı seccadesini ıslatan bir Peygamberin ümmetiyiz. Bunların tümünü Resulullah bizim için yapı yordu." dedi.

 

Toprak'ın konuşmasından sonra Mücahit Ulu'nun yaptığı dua ile program son buldu.

 

Program bitiminden sonra gelen misafirlere ve öğrencilere şeker ve lokum ikramında bulunuldu.(Veysi Demirci - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.