Mehmet Akif şiirlerinde devlet adamlarını övmemiştir

Mehmet Akif şiirlerinde devlet adamlarını övmemiştir

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır’da Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Dicle üniversitesi rektörü Talip Gül, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Muazzam şiirin şairi olan Mehmet Akif’in üstünde bir paltosu dahi yoktu. O aynı zamanda ileri görüşlüydü. İstiklal Marşı için acaba yeniden yazılsa daha güzel olmaz mıydı? Diyenlere, hasta yatağında hiddetli bir sesle Allah bir daha bu millete istiklal Marşı yazdırmasın derken bugünleri görür gibiydi.” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Aslan, “Mehmet Akif’in İstiklal Marşı'nı yazmasından 95 yıl sonra Kurtuluş Savaşı kahramanları bir kez daha aynı ruhla istiklal için mücadele ediyordu. Bu millet, İstiklal Marşı'ndan aldığı inançla 15 Temmuz gecesi yeni bir kahramanlık destanı yazıyordu ‘asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçekten, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.’ derken ne kadar haklı olduğunu 15 Temmuz ruhu bir kez daha bize gösterdi." ifadelerini kullandı.

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Seyit Ahmet ise yaptığı konuşmada, "Mehmet Akif çok çalışkan bir kişidir. O, emek verilmeden kazanılan her şeyi haram sayardı. Akif'in, oldukça mütevazı bir kişiliği vardı. Dostlarına sıkı sıkıya bağlanırdı. Mehmet Akif sözünde durmaya büyük önem verirdi. İş arkadaşları haksızlık yapıldığı için iki defa memuriyetten istifa etmiş, istibdattı sık sık eleştirmiş, şiirlerinde devlet adamlarını övmemiştir." dedi.

Program sorasında açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, "Ülkemiz bugünlerde önemli bir süreçten geçmektedir. Dış güçler, haçlı zihniyeti ülkemize karşı oluşumlar içerisindeler. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Ancak eğer bir olursak, birlikte olursak biz bu süreçleri de atlatılırız inşallah. Son olarak şunu söylemek isterim ki Mehmet Akif’in dediği gibi Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler