Mekke'nin fethi mi Hristiyanların yılbaşı mı?

Mekke'nin fethi mi Hristiyanların yılbaşı mı?

Anadolu Gençlik Derneği, miladi yıl başı yerine 31 Aralık'ta Mekke'nin fethini kutlayacaklarını duyurdu.

KONYA - Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Konya Şubesi, 31 Aralık akşamında Hıristiyanların yılbaşını değil 31 Aralık 630'da gerçekleşen Mekke Fetih zaferinin yıldönümünü kutlayacağını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak basın açıklaması düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Başkanı Mehmet Parlak, "islam ve insanlık tarihindeki bu önemli olayı hamlatmak ve yaşamak amacıyla tüm halkımızı 31 Aralık 2013 Salı akşamı 19.30'da Mevlana kültür merkezine davet ediyoruz." dedi.

Günümüzde Müslümanların çoğunun 31 Aralık akşamını yılbaşı olarak kutladıklarını ifade eden Parlak, "Mekke'nin bugünde fethedildiğinden çoğunun haberleri belki de yoktur. Efendimiz (sav) tarihte eşine ender rastlanan tavır ve' davranışlarıyla gönülleri fethetmişse bizler de Müslüman kardeşlerimizin böylesi yanlış davranışlarını peygamberi metotla gönüllerini fethederek güzel bir üslupla değiştirmenin yolunu aramalıyız. Her bir Müslüman akraba yakın ve komşularımızdan bu durumda olana yapacağı usulüne uygun fetih hareketi ile bu yıl ve gelecek yıllarda 31 Aralık akşamını İslam'ın özüne uygun Mekke'nin fethi kutlamalarıyla kuranla, duayla, sohbet ve salâvatlarla yaşanacak bir güne çeviririz ve çevireceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

Düzenleyecekleri program ile ilgili bilgi veren Parlak, "Mevlana kültür merkezinde yapılacak Ana programımızda, Kuran ziyafeti, dua, Mekke ezam ziyafeti, eğitimci yazar Gevlani Akan beyin sunumu, Sinevizyon gösterileri, tiyatro fethin canlandırılması ve ezgileriyle sanatçı Ammar Acarlıoğlu olacaktır. Yılın son akşamında ve bu tarihi günde gelin hep beraber Mevlana kültür merkezinde olalım." Çağrısında bulunarak basın açıklamasını bitirdi.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.