Meksika’da Z vahşeti

Meksika’da Z vahşeti

Los Zetas karteli 49 kişiyi katletti

Meksika'nın kuzeyindeki metropol kenti Monterrey yakınında yer alan bir otoyolda 49 ceset bulundu. Meksikalı yetkililer, cesetlerin dün sabah San Juan’da, sınırdaki Reynosa kentine giden otoyolda bulunduğunu belirterek, yolun trafiğe kapatıldığını ve bölgenin kordon altına alındığını bildirdi.

6'sının kadınlara ait olduğu belirlenene cesetlerin, kafaları, ayakları ve elleri kesilmiş durumda olduğu ve bazılarının çuvallara konulduğu belirtildi.

'Z'

Bölgede inceleme yapan polis, olay yeri yakınındaki bir duvara “Z” işareti çizildiğini tespit etti. Bu işaret, ülkenin en büyük uyuşturucu çetelerinden biri olan Los Zetas’ın sembolü olarak biliniyor.

ŞİDDET ARTIYOR

Son altı ayda, Meksika'nın iki büyük uyuşturucu karteli olan Los Zatas ve Sinaloa arasında yaşanan çatışmalarda artış yaşanıyor. Bölgede en son geçtiğimiz Ağustos ayında bir kumarhane basılmış ve 52 kişi yaşamını yitirmişti. Bu saldırıdan da Zetalar sorumlu tutulmuştu.

2006 yılında tekrar seçilen Devlet Başkanı Felipe Calderon, kartellere savaş ilan ettti ancak ordunun da katıldığı operasyonlar şiddetin tüm ülkeye yayılmasını önleyemedi. 2006 Aralık ayından bu yanan uyuşturucu çeteleri tarafından katledilen Meksikalılar’ın sayısı 47 binin üzerinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.