Meksika'dan ABD'ye izinsiz giren göçmenler tutuklanacak

ABD'nin Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott, Meksika ile aralarında kendi sınır duvarını inşa edeceklerini ve önümüzdeki haftadan itibaren özel mülke izinsiz giren göçmenleri tutuklamaya başlayacaklarını duyurdu.

Sınır Güvenliği Zirvesi'nde konuşan Vali Abbott, sınırın güvenliğini sağlamak için bir milyar dolar tahsis edildiğini açıkladı.

Toprak sahipleri için federal hükümetten yardım talep edileceğini dile getiren Abbott, bu iş için bir "Sınır güvenliği görev gücü" oluşturacaklarını aktardı.

Sınır krizini düzeltmek için değişimin gerekli olduğunu belirten Abbott konuşmasında, geçen hafta ilan ettikleri izinsiz giriş, kaçakçılık ve insan kaçakçılığıyla ilgili olanlar da dahil olmak üzere hem federal hem de eyalet ceza yasalarını uygulamaya ve gerekli tüm adımları atmaya yönlendiren olağanüstü duruma değindi.

"Daha fazla insan tutuklamak için daha fazla hapishane gerekli"

Sınır Güvenliği Zirvesi'nde konuşan Abbott, "Yasadışı göçmenleri tutuklamak için yerel belediye başkanları, kolluk kuvvetleri, savcılar ve hakimlerin iş birliğini gerektirecek ve daha fazla insanı tutuklamak için daha fazla hapishane alanı gerektirecektir." dediği belirtildi.

Seçilmiş yerel yetkililerin de yer aldığı zirvenin açılış oturumuna katılan Laredo Belediye Başkanı Pete Sainz, sınır duvarının, bir "sınır çiti" gibi olacağını kaydetti.

Sainz, Abbott'un sınır duvarının nasıl ve ne zaman inşa edileceğine dair ayrıntılara girmediğini söyledi.

Sainz, sınır duvarı, çit veya sınır bariyerinin; özel mülke izinsiz girişin kanıtı sayılacağını, bu yüzden çitin zarar görmesi durumunda bunun göçmenleri tutuklamak için temel oluşturacağına dikkat çekti.


Meksika'dan ABD'ye izinsiz giren göçmenler tutuklanacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.