Meksika'dan Türkiye'ye ilk cumhurbaşkanı ziyareti

Meksika'dan Türkiye'ye ilk cumhurbaşkanı ziyareti

İlk kez Meksikalı bir cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor.

Meksika Dışişleri Bakanı Jose Antonio Meade Kuribrena, Türkiye ile Meksika arasındaki 85 yıllık diplomatik ilişkilerde ilk kez bir Meksika cumhurbaşkanının eylül ayında Türkiye’ye ziyarete geleceğini söyledi.

 

1928'DEN BERİ İLK CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ OLACAK

Konuk Dışişleri Bakanı Kuribrena, Türkiye ile Meksika arasındaki coğrafi uzaklığa rağmen 1928 yılında ilk diplomatik ilişkilerin başladığını hatırlatarak, şimdiye kadar hiç bir Meksika cumhurbaşkanının Türkiye'ye gelmediğini bildirdi. Kuribrena, 85 yıl önce başlayan ilişkilerde Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun görev süresi devam ederken Ankara'ya gelecek Meksikalı ilk cumhurbaşkanı olacağını kaydetti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 20 EKONOMİSİ ARASINDA YER ALIYORUZ

İki ülkenin birbiri için önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Kuribrena, “Cumhurbaşkanımız Enrique Pena Nieto, eylül ayında, cumhurbaşkanlığı görevindeki ilk yılında Türkiye’yi ziyaret edecek. Türkiye ve Meksika dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alıyor. Son 20 yılda iki ülke de çok büyük şeyler yaptı, iki ülkenin önünde parlak bir gelecek olduğunu düşünüyorum. Birçok ortak noktamız bulunuyor. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinin ikili ilişkilerin hak ettiği yere gelmesinde fırsat sunacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.