Meksika’nın Kamu Güvenliği Sekreterine suikast girişimi: 2 koruması öldü

Meksika’nın Kamu Güvenliği Sekreterine suikast girişimi: 2 koruması öldü

​Meksika'nın Kamu Güvenliği Bakanlık Sekreteri Omar Garcia Harfuch, uyuşturucu kartelleri tarafından yapıldığı tahmin edilen bir suikast girişiminden yaralı olarak kurtuldu.

Mexico City Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum, Twitter'da yaptığı açıklamada Kamu Güvenliği Bakanlık Sekreteri Omar Garcia Harfuch'un,Lomas de Chapultepec bölgesinde saldırıya uğradığını belirterek bazı kişilerin öldüğünü ifade etti.

Meksikalı bir yetkili, olayda Garcia'nın polis eskortlarından ikisinin öldüğünü ve Harfuch'un üç kurşunla yaralandığını söyledi. 

Mexico City Başsavcısı Ernestina Godoy, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 12 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bu tür şiddet olaylarının yaşanma sebebinin, şehri düzene sokma çalışmalarının hazmedilememesi olduğunu ifade etti.

Bölge sakinleri, birçok varlıklı kişiye ve büyükelçilik konutlarının bulunduğu Lomas de Chapultepec'te yapılan saldırı sırasında ağır silahların kullanıldığını, dakikalarca ateş açıldığını söyledi.

Saldırının uyuşturucu kartelleri tarafından düzenlendiği düşünülüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler