Memur, hizmetli ve diğer çalışanların emeği görmezden gelinmemeli

Memur, hizmetli ve diğer çalışanların emeği görmezden gelinmemeli

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, eğitim kurumlarında çalışan her bir kadrodaki kişilerin emeğinin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, yeni eğitim yılında eğitim kurumlarında çalışanların ücretleri ve haklarının gözetilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Deniz, Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı, Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve diğer hizmet sınıflarında çalışanların eğitim öğretim hizmetinin aksamadan en etkin şekilde yürütülmesi için emek sarf ettiği gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm hizmet sınıflarındaki eğitim çalışanlarına da ödenmesi gerektiğini dile getiren Deniz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bu kadrolara ödenmemesi, eğitim ve öğretim sürecinde aynı hedeflere ulaşmak için aynı amaç birliği içinde aynı konuda çalışan kamu görevlileri arasında eşitsizlik ve adaletsizlik meydana getirmektedir. Öğretim yılına hazırlık ödeneği, öğretmenlerle birlikte eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde emek sarf eden Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görevli tüm hizmet sınıflarındaki eğitim çalışanlarına da ödenmelidir."

Deniz son olarak, "Eğitim kurumlarında çalışan personelin haftalık 40 saati aşan çalışmalarının karşılığı fazla çalışma ücreti ödenmesi ya da personel yetersizliği gerekçesine sığınılmadan fazla çalışma karşılığı izin hakkından faydalanmalarının sağlanması yönünde düzenleme yapılmalıdır.  Memur ve hizmetliler başta olmak üzere, eğitim çalışanlarına yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları belli bir takvim dâhilinde periyodik olarak gerçekleştirilmelidir." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.