Memur-Sen Bingöl Şube Başkanlığına Kava seçildi

Memur-Sen Bingöl Şube Başkanlığına Kava seçildi

Bingöl’de Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından, “Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı” yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Bingöl’de Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından, “Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı” yoğun katılımla yapıldı.  Yapılan istişare neticesinde ittifakla yeni dönem için Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığına, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Kava seçildi.

Gerçekleşen programa, Memur-Sen Bingöl Şubesi yeni başkanı Yunus Kava, Memur Sen il başkanlığına bağlı Şube, İl temsilci başkanları, 11 hizmet kolu yönetim kurulu üyeleri ve Memur-Sen komisyon başkanları, ayrıca önceki dönem Memur-Sen İl başkanları katıldı.

Program, vefa gereği daha önceki yıllarda Memur Sen Bingöl Şube başkanlığı yapmış eski Başkanların selamlama konuşmalarıyla başladı.

Bingöl'de 8 yıla yakın Memur-Sen il başkanlığını yürüten Mücahit Çelik’in görevi bırakmasından sonra Memur Sen Bingöl konfederasyona bağlı sendika başkanları arasında yapılan toplantıda Eğitim-Bir-Sen şube başkanı Yunus Kava, oy birliği ile yeni dönem için Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığına seçildi.

Gelecek yeni dönem için istişare neticesinde ittifakla seçilen Memur-Sen Bingöl Şubesi yeni Başkanı Yunus Kava, katılımcılara hitapta bulundu.

Kava, “Büyük Memur-Sen ailesinin yokluk ve imkânsızlıklar içinde tohumunu eken ve sağlam ilkelerle alt yapısını oluşturan kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan ağabeyimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sendikal hareketin büyümesinde, sendikal hakların kazanılmasında ve Türkiye’nin özgürleşme yolculuğunda aktif sorumluluk alan, bu noktada risk üstlenmekten çekinmeyen ve sivil toplum alanındaki hizmetleri ile bize ışık tutan emektarlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

“Memur Sen Bingöl il Başkanlığı görevine oybirliği ile layık gören şube başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”  diyen Kava, şunları söyledi:

“Rabbim çıktığımız bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın. Daha önce bu görevi başarı ile Memur Sen il Başkanlığımızı yürüten Mücahit Çelik ve önceki dönem Memur-Sen Başkanlarımızla beraber çalışma şansı bulduğumuz ancak şu an görevlerini yeni seçilen arkadaşlara devreden başkanlarıma da teşekkürü bir borç bilirim. Bu sorumluluğu bize veren hizmet kolu başkanlarıma teşekkür ediyorum. Hep birlikte omuz vereceğimiz ağır bir yükü sırtlandık. Tüm hizmet kollarımız ile birlikte özelde üyelerimiz, genel de ise ilimizde ki tüm kamu çalışanlarının ortak dili olmaya, sorunlarını çözmeye, sorun üretenlerle ise mücadele etmeye tüm kararlılığımız ile devam edeceğiz.”

Kava, “Memur-Sen, inancı, fikriyatı, yaşam tarzı ne olursa olsun insan odaklı değer üreten; bir kesimin değil, her kesimin mücadeleci ruhu olmuştur. Memur-Sen, üyesi için mücadelesini sürdürürken, ülkenin için de geçtiği kritik süreçlerde de ortak tavır alarak, ülkenin birliği ve menfaatleri doğrultusunda her zaman milli duruşunu korumuştur. Katsayı engelinin kaldırılmasını sağlayarak; üniversite hayali kuran gençlerimizin önünü açmış, inancı gereği başını örten kızlarımızı sıkıştırıldıkları turnikelerden kurtarmış, 2010 referandumunda “toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet” diyerek kamu görevlilerini toplu gülüşme masalarından toplu sözleşme masasına taşımış; kamusal alan yalanına son vererek, kamuda görev yapan bayan personellere başörtüsü özgürlüğünün yolunu açmıştır. 15 Temmuz darbe görünümlü işgal gecesinde; acaba bu işin sonu nereye varır demeden, Genel Başkanımızla birlikte daha sürecin en başında "Milletimizi ekranların başında süreci izlemeye değil, meydanlarda sürece karşı durmaya davet ediyorum” çağrısı ile milyonları işgalcilere karşı alana kanalize etmiş; gün ağarınca ortaya çıkanlardan değil, gün ağarana kadar en çetin mücadeleyi vererek, ülkenin aydınlık bir sabaha kavuşmasının şükrünü bizzat yaşamış, Türkiye’nin en büyük örgütlü gücü olmuştur.” diye konuştu

“İnsan odaklı hizmet üretmeye devam edeceğiz”

Yasak ve zulüm dönemi özlemiyle yanıp tutuşanlar, son dönemde ayarları bozulanlar, şımaranlar, vatan, millet ve mukaddesat düşmanları, karşılarında MEMUR SEN’in gür sesini, dinmeyen tepkisini ve ses getiren eylemlerini bulacaklarını dile getiren Kava, “Her zaman üyesi ve ülkesi için kararlı duruşundan taviz vermeyen Memur-Sen, yeni dönemde de tüm hizmet kollarımız ile birlikte bu duruşunu koruyacak; hak, emek, özlük ve özgürlük mücadelesinde kamu çalışanlarının ortak paydası olmaya, insan odaklı hizmet üretmeye devam edecektir.” dedi.

Program, yeni dönem için Memur Sen Bingöl Şube Başkanlığına seçilen Eğitim Bir Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava’nın önceki dönem Memur Sen İl Başkanı Mücahit Çelik’e plaket takdimi ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.