Memurlar, hakları için 800 kilometre pedal çevirdi

Memurlar, hakları için 800 kilometre pedal çevirdi

Büro Memur-Sen’in toplu sözleşme taleplerine dikkat çekmek için Balıkesir’den başlattığı bisikletli eylem kapsamında yola çıkan sendika üyeleri Ankara’ya ulaştı.Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen’in toplu sözleşme taleplerine dikkat çekmek iç

Daha sonra Güven Park'ta taleplerinin yazılı olduğu dövizleri taşıyan memurlar, hep bir ağızdan ‘Memuruz Haklıyız Kazanacağız’ sloganı attı.

 Güven Park'ta memurlar adına açıklamalar yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. Dönem toplu sözleşme sürecinin Kamu görevlilerinin insanca yaşamak için gerek maaşlarla ve insan onuruna saygı duymayı somutlaştıracak haklarla buluşturma zemini olması için masada olacaklarını söyledi.

 “Büyük bir emek gerekiyor”

 "Her kurum ve kuruluşun mevzuatının, buralarda görev yapan kamu görevlilerinin taleplerini, tekliflerini ve haklı beklentilerini belirlemek, ortaya çıkarmak ve toplu sözleşme teklif metnine dönüştürmek başlı başına bir emek gerektirir" diyen Yalçın, "Aralarında Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Çalışma, Adalet, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü dahil 60’dan fazla Bakanlık, Başkanlık, kurum ve kuruluş bulunan Büro Hizmet Kolu’nda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan arkadaşlarımız, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde emeklerinin, fedakarlıklarının karşılığını almalarını, sıkıntılarını ve sorunlarını çözecek bir toplu sözleşme istiyorlar" dedi.

“Hak arama, hakkı inşa etme, adil paylaşma”

 Konuşmasına Memur-Sen'e bağlı Büro-Memur-Sen'in Toplu Sözleşme taleplerinden bir kısmını açıklayarak devam eden Yalçın, "Büro-Memur-Sen’in  toplu sözleşme teklifleri arasında fazla çalışma ücretine ilişkin hakların iadesi var. İkramiyeye ilişkin kayıpların telafisi var. Hizmet kolundaki kuruluşlardaki kamu görevlilerini mağdur eden kadro-derece sınırlamasının giderilmesi var.  Emniyet hizmetlerinde görev alanların ek göstergeye, ek ödemeye, özel hizmet tazminatlarına ilişkin beklentilerinin karşılanması var.

Geçmiş dönemde söz verilen servis hizmeti uygulamasının hayata geçirilmesi var.  Gümrük çalışanlarının yıllardır biriken sorunlarının çözümü, Gençlik Spor bakanlığı, kalkınma Bakanlığı’nda kamu görevlilerinin, adalet bakanlığındaki arkadaşlarımızın haklı beklentilerinin, maaş, ücret ve sair mali haklarının, çalışma şartlarının, kariyer ve liyakat fırsat ve imkanlarının arttırılması var. Kısaca Büro Memur-Sen’imizin tekliflerinde, insana saygı, emeğe, değer, ekmeği büyütme, geleceği birlikte üretme, adaleti, güvenliği, kamu maliyesini birlikte tesis etme ve koruma telaşı var. Hak arama, hakkı inşa etme, adil paylaşma teklifleri var" diye konuştu.

 Türkiye'nin bütçesine yön veren, adalet sistemini işleten, iç ve dış güvenliğini sağlayan, kamu hizmetlerini sunanların beklentilerinin karşılanmasının kısa ve uzun vadeli hedeflere yönelik motivasyon kaynağı olacağını belirten Yalçın, Büro Hizmetleri Kolundaki kamu görevlilerine yönelik Büro Memur-Sen’in toplu sözleşme tekliflerinin  'haddi aşan teklifler' değil 'emeği hak ile buluşturan teklifler' olarak niteledi.

 “Cömert kamu işvereni heyeti istiyoruz”

 Türkiye’nin kaynakları bütün vatandaşlarını mutlu edecek nicelikte olduğunu dile getiren Yalçın, "Bu toprakların değerleri de, adil paylaşmayı, nimet-külfet dengesini kurmayı, herkese hakkı olan payla buluşturmayı sağlayacak niteliktedir. Bu nedenle, siyasi konjonktür, küresel ekonomik durum, makro ve mikro ekonomik veriler, döviz kurları, mali disiplin, yakın dönem diplomasi riskleri gibi kavramlar üzerinden toplu sözleşme masasına 'cimri tekliflerle' gelinmesini makul de makbul de görmeyiz. Biz, bu ülkenin civanmert kamu görevlileri olarak karşımızda uzlaşmaya odaklanmış, payımızı vermeyi dert edinen, sermaye, işveren ya da finans kesimi için hayata geçirdiği teşvik paketlerinin yanına “kamu görevlileri için adil paylaşım paketi” eklemek isteyen “Cömert Kamu İşvereni” Heyeti görmek istiyoruz" dedi.

 “Erdoğmuş, taleplerini açıkladı”

Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş ise, sözlerine terörü lanetleyerek başladı. Güçlü Türkiye hedefinin, ülke olarak birlik ve beraberliğin küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini, maşalarını rahatsız ettiğini belirten Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş, “Terör örgütlerinin hedefi bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu engellemeye çalışmaktır. Milletimizin acısı, yası, teröre karşı tavrı ortaktır. Milletimiz, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar verecek, terör olaylarını gerçekleştirenleri ve işbirlikçilerini sevindirecek eylem ve söylemlerde bulunmamaları konusunda hassas davranmalıdır. Büro Memur-Sen olarak terör olaylarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.