Memurlar üzerinde mobbing uygulanması kabul edilemez

Memurlar üzerinde mobbing uygulanması kabul edilemez

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürünün, üyelerine mobbing uyguladığını iddia eden Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaattin Ökten'i, üyelerine mobbing uyguladığı iddiasıyla protesto etti.

Memur-Sen Batman İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Ergin, Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaattin Ökten'in çalışanlar üzerinde ciddi anlamda mobbing uyguladığını iddia etti.

Her zaman kısıtlamalara ve dayatmalara karşı çıktıklarını belirten Ergin, "Bazı uygulamalarla hâlâ karşı karşıyayız. Bunlardan biri de, elinde bulundurduğu idareyi despotça yönetmeye çalışan ve egosunu tatmin etme adına çalışanlarına mobbing uygulayan kurum amirlerinin olmasıdır. Memurun memnuniyetini veya performansını artırmak yerine; memurun çalışma alanını daraltan, çalışma şevkini kıran psikolojik baskıların, halen bazı kamu kurumlarımızda açıkça uygulandığı görülmektedir. Son olarak Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürünün çalışanlar üzerinde ciddi anlamda mobbing uyguladığını şaşkınlıkla öğrenmekte ve izlemekteyiz." dedi.

"Memuru yıldırma politikası güdülmektedir"

Söz konusu müdürün çalışanlarına mobbing uyguladığı yönünde memurlardan sendikalarına bir çok şikâyet geldiğini ifade eden Ergin, "Vatandaşın önünde memura bağırıp çağırması, onları küçük düşürecek sözler sarf etmesi, değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya yönelik yakışıksız bir tutum içerisine girmesi, nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu da açıkça göstermektedir. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer almayan, kendisi tarafından uydurulmuş disiplin cezalarıyla memuru yıldırma politikası gütmektedir. Soruşturma açmadan, muhakkik tayin etmeden ve memura savunma hakkı tanınmadan 'Yazılı ikaz' adı altında, memuru kendince cezalandırmaktadır. Bu uyduruk cezaları da memurun disiplin dosyalarına yazılı ikaz adı altında yerleştirmesi idari işlemden çok psikolojik bir baskı olduğu açıktır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yeri olmayan bu uygulamanın sendikamız avukatları tarafından mahkemeye götürüleceği bilinmelidir." şeklinde konuştu.

"Memurların çalışma düzeni alt üst olmuştur"

Konuşmasının devamında Ergin şunları söyledi: "Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürünün, yöneticilik vasfının yetersizliğini, çalışanlarına mobbing uygulayarak kapatacağını düşünmesi Batman SGK'da, memurlar arasında çalışma huzurunu alt üst etmiştir. Hiçbir devlet dairesinde görülmemiş şekliyle; odasındaki kameralarla memurları sürekli dikizleyen ve kameralara yakalanan, sonra memuruna 'Seni şurada, şununla konuşurken veya şunu yaparken gördüm.' gibi anlamsız ifadeler kullanan bir il müdürünün, bir devlet kurumunu kendi çiftliğine mi yoksa kendi ceza evine mi dönüştürme çabası içerisine girdiğini kendisine sormakta fayda vardır."

"Mobbing adi bir suçtur"

Mobbinge maruz kalarak psikolojik sıkıntılar çeken kamu çalışanlarının ülkeye verimli olamayacağını vurgulayan Ergin, "Bu yüzden mobbing aslında hepimize uygulanan adi bir suçtur. SGK İl Müdürünün memurunun ne giydiğini, ne içtiğini, ne konuştuğunu kendine dert etmesi; çalışanın performansını değil, kiminle oturup kalktığını takip etmesi ve çalışanlarına ciddi anlamda mobbing uygulaması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu yanlışından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

"İl Müdürü Ökten'den iddialara cevap"

Hakkındaki iddialara yazılı olarak cevap veren SGK Batman İl Müdürü Alaattin Ökten, iddiaların yersiz olduğunu kaydetti.

Ökten, "Şahsımın ve İl Müdürlüğümüzün hedef alındığı açıkça görülmektedir. Yapılan bu açıklamalar azmimizi ve şevkimizi kırmayacağı gibi hizmetimize devam edeceğiz. Biz sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, genelge, yönetmelik ve Sayın Valimizin emir ve talimatları doğrultusunda, memurlarımıza kılık kıyafet genelgesine uymalarını ve saatinde işe gidip gelmelerini belirttik. Bazı memurlar sakallı, kot pantolonlu, spor ayakkabı ve memur adabına yakışmayan, kurumumuzun imajına zarar veren bir giyim kuşam ile kuruma gelip diğer personellerimizin de iş ahlakını bozdukları ve alışkanlık haline getirdikleri için yazılı olarak ikaz edilmişlerdir." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum