Menbiç ve Fırat’ın doğusuna operasyon için çalışıyoruz

Menbiç ve Fırat’ın doğusuna operasyon için çalışıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik askeri operasyon konusunda yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Doha'da "Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı"nda incelemelerde bulundu. Akar’a, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer eşlik etti.

Burada bir konuşma yapan Akar, Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarının başarıyla gerçekleştirildiğini anımsatarak “Şimdi önümüzde Münbiç ve Fırat’ın doğusu var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Olayları yakinen takip etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin harekâtla, istihbaratla görevli birimleri, kuruluşları elinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar, vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalarını gece-gündüz sürdürüyorlar. Şu anda Münbiç’te, Fırat’ın doğusunda bazı çukurların, tünellerin kazıldığı söyleniyor. İster çukur ister tünel kazsınlar, isterse yerin dibine girsinler, yeri ve zamanı geldiğinde bunlar kazdıkları çukurlara gömülecekler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Akar, Irak’ın kuzeyindeki PKK varlığını da vurgulayarak, “Bunların sona ermesi için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi ve göstereceğimizi, bu konuda Irak Devleti’nin, Irak Silahlı Kuvvetleri’nin de bizlerle işbirliği yapmasının önemli olduğunu her fırsatta muhataplarımıza aktardık, aktarmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan da herkesin bilmesi gereken diğer bir husus, Sincar asla ikinci bir Kandil olmayacak. Bu konuda elimizden gelen neyse bunları yaptık, yapmaya devam edeceğiz, buna asla müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.