Mereto eteklerinde bilim fuarı foto

Mereto eteklerinde bilim fuarı foto

Batman’ın Sason ilçesi Yolüstü İlk ve Ortaokulunun hazırlamış olduğu ‘TÜBİTAK Bilim Fuarı’ Yolüstü köyünde gerçekleşti.

Batman’ın Sason ilçesi Yolüstü İlk ve Ortaokulu ‘TÜBİTAK Bilim Fuarı’na İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Şafi Özperk, Zübeyir Yılmaz, Maarif Müfettişleri Başkanı Abdulhakim Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. 

Bilim Fuarı ile ilgili bilgiyi içeren açılış konuşmasında fuar hakkında tanıtım ve değerlendirmelerde bulunan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Berna Tan’dan sonra  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şafi Özperk bir konuşma yaptı.

Öğretmenlerin rehberliğinde yaptıkları, bilimsel ürün ve projeleri görmenin kendilerini duygulandırdığını belirten Özperk, “Sason Yolüstü okulumuzun 3 yıl önce başlattığı, bu güzel çalışmaların devam ediyor olması, bizi ayrıca heyecanlandırıyor, sevindiriyor. Umut ediyor ve diliyorum ki, bu gün atılan bu tohumlar, gelecekte bu neslimizin yetişmesinde çok faydalı olacaktır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ‘TÜBİTAK bilim Fuarı’nın açılış kurdelesi, Bilim Fuarına katılan protokol üyeleri tarafından kesildi.

Yapılan açılışın ardından, öğrenciler projelerini uygulamalı şekilde, katılımcılar için oluşturulan stantlarda anlattılar. 70 projenin sergilendiği Bilim Fuarı 2 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.