Merhum Yavuz'un fikirleri okuyucular için birer vasiyettir

Merhum Yavuz'un fikirleri okuyucular için birer vasiyettir

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz’un kitabına değinen Dua Yayıncılık sahibi yazar Mehmet Ali Gönül, "Merhumun fikirleri biz ve okuyucular için birer vasiyettir. Bu ve buna benzer düşüncelerin yaşatılması gayretinde olmalıyız." dedi.

9 Ağustos tarihinde tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz’un "Ateşle Yaklaşma" isimli kitabı çıktı.

Merhum Mehmet Yavuz’un 7 sene önce yazmaya başladığı ve vefatından kısa bir süre önce tamamladığı "Ateşle yaklaşma" kitabı, Dua Yayıncılık etiketiyle okuyucusuyla buluştu.

Kitabın içeriği ve yayınlanma serüveni hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Dua Yayıncılık sahibi Mehmet Ali Gönül, Yavuz'un bu kitabı yayınlanmasını vefatından önce istediğini aktardı.

Merhum Yavuz'un yazılarını, makaleden kitap formatına çevirmek için kendisiyle sürekli olarak görüştüğünü söyleyen Gönül, gerek adı gerek formatı hakkında yaptığı istişarelerle birlikte kitaba en son neticeyi merhumun belirlediğini ifade etti.

"Hocamızın yıllardır gazetede yazdığı düşüncelerinin eseridir"

Gönül, "Kitap tamamlandıktan sonra merhum aniden rahatsızlandı ve hastanede yoğun bakıma alındı. Dolayısıyla kitaptan çok kendisinin sağlığı önemliydi. Yanında bulunanlar kitabın yayınlanması konusunu kendisine hatırlattıklarını dile getirdiler. Biz de bunu vasiyet bilerek kitabını en kısa zamanda yayınlamaya çalıştık. Bu kitapta bizim bir katkımız yok. Hocamızın yıllardır gazetede yazdığı düşüncelerinin eseridir." diye konuştu

Kitabı merhumun vefatından sonra piyasaya sürerek bir rant elde etmek gibi bir amaçlarının olmadığını, bu durumun yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi gerektiğini dile getiren Gönül, merhumun vasiyeti üzerine kitabı yayınladıklarını ifade etti.

"Kendi istediği ismi kitabına verdik"

Gönül, "Düşünceleri ve fikirleriyle yaşaması için kitabın somutlaşması gerekiyordu. Belki onun hakkında daha detaylı bir kitap hazırlamak gerekiyordu. Okuyucularımızdan bazıları bizzat arayarak bu konuda tekliflerde bulundular. Fakat biz elimizdeki mevcut çalışmayı bir şekilde okuyucuya ulaşmasının daha iyi olacağını düşündük. Bazı okuyucularımız kitabı çok beğendiklerini ve kitabın hocamızın somutlaşmış fikirleri olduğunu söylediler. Hocamızın 'Ateşle Yaklaşma' isimli bir makalesinin adı kitabın adı oldu. Kitabın adı ile ilgili kitapta geçen 'Üst Aklın Oyunları' makalesinin uygun olabileceğini de kendisine teklif etmiştim. Ancak mevcut ismin daha uygun olacağı kanaatine vardı. Böylece kendi istediği ismi kitabına verdik." şeklinde konuştu.

"Merhumun fikirleri biz ve okuyucular için birer vasiyettir"

"Bu tür şahsiyetlerin kitaplarının olması önemlidir. Çünkü fikirleri topluma mal olmuş fikirlerdir." diyen Gönül, şunları söyledi:

"Siyasi analiz, düşünce, bu konudaki çözümlemeler gibi durumlar yol göstericidir. İnsanların bunlardan faydalanması, bu tür şahsiyetlerin hangi ortamlarda yetiştiği, hangi fikirlerle beslendiğini görmek için kitabı okumak gerektiğini düşünüyorum. Bu vesileyle kitabın yayınlanmasının daha hayırlı olacağını düşündüğümüz için yayınevi olarak kitabı bastık. Kitabın zahirinden çok batını, fikirleri bizim için önemlidir. Okuyucularımızdan isteğimiz ise bu bakış açısını gözeterek okumalarıdır. Kitabın zahirinden çok batını, fikirleri bizim için önemlidir. Merhumun fikirleri biz ve okuyucular için birer vasiyettir. Bu ve buna benzer düşüncelerin yaşatılması gayretinde olmalıyız. İnşallah okuyucular da bu bakış açısıyla bakacaklar."

İlk baskı tükenmek üzere

Kitabın ilk baskısını birkaç gün önce yaptıklarını ve tükenmek üzere olduğunu belirten Gönül, önümüzdeki hafta yeni bir baskının yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini söyledi.

"Yayınevi olarak maddi beklentiden çok manevi beklenti içindeyiz"

Yayınevi olarak okuyucularına manevi anlamda yol göstermek adına çalışma yürüttüklerini söyleyen Gönül, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Yayınevi olarak okuyucularımızdan bir isteğimiz var. Yayınevi olarak insanlara manen yol göstermek, bir ekol, bir yol göstermeye çalışarak bu anlayışla okuyucularımıza kitap sunuyoruz. Maddi bir beklentiden çok manevi bir beklentiyle dualarını almaya adayız. Eserlerimizle daha çok şahsiyet yetiştirmeye yönelik bir programımız var."

Merhum Mehmet Yavuz’un kitabı temin etmek isteyen okuyucular, kitapbahcesi.com sitesi, Yeryüzü Dağıtım ve 0505 027 0881 numaralı WhatsApp hattından ulaşabiliyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler