Mersin saldırısının mağdurları anlattı: Israrla tahrik etmeye çalıştılar olmayınca silahla saldırdılar

HÜDA PAR'ın seçim standına yönelik yapılan saldırının mağdurları, 14 Mayıs seçimleri öncesi Türkiye'de kaos peşinde koşanların, Mersin'de adım adım hayata geçirmeye çalıştıkları provokasyonu ve yapılan saldırıyı anlattı.

Başta Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş, Mansur Yavaş, Ümit Özdağ olmak üzere bazı siyasilerin ve gazetecilerin ısrarla hedef göstermeye çalıştığı HÜDA PAR'a yönelik saldırılar devam ediyor.

Kullanılan bu şiddet dilinin sonucunda Türkiye'nin birçok farklı yerinde, seçim bürolarına, parti teşkilat binalarına ve tanıtım stantlarına yönelik saldırılar yapıldı.


Giderek dozajı artan bu saldırıların sonuncusu Mersin'de yaşandı. Silahlı, bıçaklı ve sopalı bir grubun yaptığı saldırının mağdurları, 14 Mayıs seçimleri öncesi Türkiye'de kaos çıkarma peşinde olanların Mersin'de adım adım hayata geçirmeye çalıştıkları provokasyonu ve yapılan saldırıyı anlattı.

Seçim standını kurdukları günden itibaren çevrede HDP'li olarak bilinen şahısların, ısrarla provokasyon çıkarmaya çalıştıklarına dikkat çeken mağdurlar, ilk gün kaldırımın karşısında el-kol hareketiyle bir planlama yapan bu şahısların daha önce tahrik etmek amacıyla bir çocuğun eline Yeşil Sol Parti broşürlerini vererek standın masasına bıraktırdıklarını söyledi.

İlk gün ısrarlı tahrik girişimlerine rağmen hem üyelerinin sağduyulu olması hem de polisin olay yerine gelmesi nedeniyle amaçlarına ulaşamayan saldırganların, ikinci gün başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve kendilerine ağza alınmayacak ağır hakaret ve küfürler ederek stantlarına yönelik fiili saldırıya geçtiklerini belirtti.

Saldırının ilk günden itibaren planlanan organize bir saldırı olduğuna vurgu yapan mağdurlar, 6-7 kişilik silahlı, sopalı ve bıçaklı bir grubun saldırıya geçtiğini, saldırıda silahların 6-7 el ateşlendiğini, olayı ayırmak için gelen B.K.'nin silahla yüzünden yaralandığını söyledi.

Stant açtıkları gün karşı tarafta bazı şahısların standa bakıp el-kol hareketleri yaptıklarını gördüğünü ve bundan şüphelendiğini ifade eden olayın mağdurlarından Y.O., yaşanan provokasyonu ve saldırıyı anlattı.

Y.O. "30 Nisan günü Abdi İpekçi standımızı kurduk. Bir çocuk üzerinden bize Yeşil Sol Parti broşürleri gönderildi. Biz onların broşürlerini aldık. Sonra karşı tarafta bazı şahısların bize bakıp el-kol hareketleri yaptıklarını gördüm. Meğer bunlar bir plan peşindeymiş. O gün olay çıkmadı. Polis memurları geldi 'bir sorun var mı' dedi. 'Sorun yok, burada herkes birbirini tanır, sever, sayar.' dedik. Onlar yine de her ihtimale karşı yanımızda bir süre kaldılar. O gün olay çıkmadı." dedi.

İkinci gün broşür dağıtan üyelerine yönelik sözlü taciz ve hakaretlerin en üst perdeden devam ettirildiğini belirten Y.O., şöyle devam etti:

"Olay günü standımızı tekrardan kurduk. Gelen insanlara Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarımızı tanıtıyorduk. Sonra bir arkadaşımızı karşı taraftaki esnafa broşür dağıtması için gönderdik. Fakat o esnada arkadaşlarımıza sözlü sataştığını, hareketlerinden döveceklerini anladık ve arkadaşlarımızı alıp standa getirmek için yanlarına gittik. Arkadaşlarımızla standa dönerken bize ağza alınmayacak küfürler ettiler. Yine de karşı kaldırıma geçmeye çalıştık. Sonra 'Cumhurbaşkanınızı da devletinizi de istemiyoruz' diyerek ağza alınmayacak ağır küfürler yapmaya devam ettiler. 'Burası bizimdir, siz burada çalışma yapamazsınız' şeklinde slogan atarak ve tehdit ederek zafer işareti yaptılar."

Sözlü taciz ve hakaretlerin provokasyon çıkarmaya yetmediğini gören saldırganların kendisine kafa atarak fiili saldırıya geçtiklerini dile getiren Y.O., "Bunlar bizim onlarla muhatap olmadığımızı görünce standın yanına gelerek M.T. adındaki şahıs, bana kafa attı. Ben sersemledim ve 30 saniye kendime gelemedim. Sonra yumrukların havada uçuştuğunu gördük. Bunlar ilk tartışmadan sonra daha kalabalık 6-7 kişilik bir grup halinde planlanmış, silahlı bir şekilde geldiler. Sonra olay yerine gelen B.K. olayı ayırmak için geldi. Olayı ayırırken ona da silah çekildi, bıçak çekildi. 5-6 el silah sıkıldı. Yani bunlar planlanmış. 30 Nisan günü planladılar, 1 Mayıs günü uygulamaya koydular. Epey darp edildik. Zaten hastanede raporlar var."

Olayı ayırmaya çalışırken açılan ateş sonucu yüzünden yaralanan B.K., olayın yaşandığı ikinci gün olay yerine iki yüz metre mesafede bulunan işyerinde olduğunu, kendisine haber verilmesi üzerine olay yerine gittiğini ancak orada bulunanlar tarafından saldırıya uğradığını belirtti.

B.K. "Ben dükkandaydım arkadaşlarımız stanttaydı. Bir süre arkadaşlarımız karşı taraftaki kaldırımda broşür dağıtıyorlardı. İlk gün arkadaşlarımıza hakaret eden o şahıslar gelmiş Cumhurbaşkanına galiz küfürler ederek hakaret etmişler. Zafer işareti yaparak tehditkâr sloganlar atarak arkadaşlarımızın çalışmasına engel olmaya çalışmışlar. Partimizin daha önce bize seçim çalışmalarında huzur ve sükûnetin bozulmaması yönündeki tavsiyeleri nedeniyle arkadaşlarımız o kaldırımdan standın olduğu kaldırıma geçmeye çalışırken saldırgan gruptan biri arkadaşımızın alt çenesine gelecek şekilde kafa atmış. Diğer arkadaşlarımızı da darp etmeye çalışmış. Arkadaşlarımız da kendilerini savunma amaçlı karşılık verince kaçmışlar. Aradan iki dakika geçmeden arabalarla daha kalabalık, elleri sopalı, silahlı, bıçaklı bir şekilde gelmişler. Tam bu esnada ben dükkanımdaydım. Ben de hemen koştum."

"Bana yöneltilen silahın en az üç el ateşlendiğini gördüm"

Saldırıda kendisine yöneltilen silahın üç el ateşlendiğini gördüğünü ifade eden B.K., yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Olay yerine geldiğimde ağır küfürlerle arkadaşlarımızı darp ediyorlardı. Ben ayırmaya çalışınca direk bana yumruklarla saldırdılar. Benim daha önce sağ dizimde dönme olduğundan sıkıntılıydı diye bana yumruk vurunca yere düştüm. Ben kalkmaya çalıştım ama daha önce sıkıntılı olan dizim ters döndüğü için kalkamadım. Tekme tokat yüzüme vurmaya başladılar. Bu arada silah sesleri falan duydum. Tekrar ayağa kalkmaya çalışınca dizim ters döndüğü için yere düştüm. Bu sefer silahların bana doğrultulduğunu gördüm. Bana yöneltilen silahın en az üç el ateşlendiğini gördüm. Ondan sonra araya insanlar girdi. Çok şükür kurşunlar isabet etmedi. İnsanların araya girmesiyle saldırganlar karşı kaldırıma geçtiler. Orada küfürler ve hakaret yapmaya devam ettiler. Ondan sonra polislerin olay yerine gelmesiyle kaçtılar."

Hedef gösterilme sonucu son iki hafta içerisinde HÜDA PAR'a yapılan saldırılar:

ADANA

23 Nisan 2023 tarihinde HÜDA PAR Adana İl Başkanlığının bayram tebrik afişleri CHP İl Başkanlığı tarafından söküldü. Sökülen afişlerin yerine CHP parti afişleri asıldı.

EDİRNE

25 Nisan 2023 saat 06.57'de HÜDA PAR Edirne İl Başkanlığının binasına yönelik yetişkin iki erkek tarafından saldırı girişimi oldu. Parti tabelası tahrip edildi.

1 Mayıs 2023 tarihinde İşçi Bayramı için yürüyüş yapan CHP, Yeşil Sol Parti (HDP), Türkiye İşçi Partisi grupları parti standının olduğu bölgeye gelip standa yönelik slogan atarak "Şeriata geçit yok, HÜDA PAR hesap verecek" şeklinde tahriklerde bulundular.

TEKİRDAĞ

25 Nisan 2023 gece saatlerinde HÜDA PAR Tekirdağ İl Başkanlığının meydandaki tanıtım standı çadırına yapılan bıçaklı saldırıda çadırın dört kenarının brandaları kesici aletler ile tahrip edildi.

28 Nisan 2023 saat 22.30'da Tekirdağ İl Başkanlığının meydandaki tanıtım standı çadırına aynı şekilde saldırı yapıldı ve kesici aletler ile stant çadırı tahrip edildi.

MERSİN/TARSUS

26 Nisan 2023 Mersin'in Tarsus ilçesi Gazipaşa Mahallesinde HÜDA PAR'ın AK Parti listesinden Mersin Milletvekili adayı Faruk Dinç'in seçim lokaline ses bombası atıldı.

YALOVA

25 Mart 2023 tarihinde Yalova İl Başkanlığının binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı, parti tabelası parçalandı.

3 Nisan 2023 tarihinde aynı şekilde Yalova İl Başkanlığının binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı, parti tabelası parçalandı.

14 Nisan 2023 tarihinde İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı yapıldı, tabelaya JİTEM yazıları yazıldı.

25 Nisan 2023 saat 18.00'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yalova mitingi esnasında 2 kişi tarafından İl Başkanlığı binasına saldırı yapıldı, parti tabelası yerinden sökülmeye çalışıldı. Saldırganların saldırıdan önce CHP'nin (İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) mitinginden çıktıkları öğrenildi.

MARDİN/KIZILTEPE

28 Nisan 2023 tarihinde Mardin Kızıltepe'de, Kızıltepe İlçe Gençlik Kolları parti bayraklarını astığı sırada fiziki saldırıya uğradı. HDP'li olarak bilinen bir grup tarafından Gençlik Kollarına mensup üyeler darp edildi.

MERSİN/AKDENİZ

1 Mayıs 2023 tarihinde Mersin'de HÜDA PAR'ın AK Parti listesinden Mersin Milletvekili adayı Faruk Dinç'in tanıtım standına silahlı, bıçaklı ve sopalı saldırı yapıldı. Stantta görevli üç üye yaralandı.

KONYA

1 Mayıs 2023 tarihinde HÜDA PAR Konya İl Başkanlığının açmış olduğu tanıtım standına kesici-delici aletler ile saldırı yapıldı, saldırı sonucu stant çadırı tahrip edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler