Mersin'de HÜDA PAR'a saldıranlar tutuklandı

Mersin'de HÜDA PAR'a saldıranlar tutuklandı

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Birimi'nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Mersin'de parti standında bulunan üyelerine silahlı ve sopalı saldırıda bulunan şahısların tutuklandığını duyurdu.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Birimi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mersin'de parti standına silahlı saldırıda bulunan şahısların tutuklanarak cezaevine gönderildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, şunlar paylaşıldı:

"Mersin'de seçim standımıza yönelik gerçekleştirilen silahlı-sopalı saldırının akabinde faillerin bulunup yargı önüne çıkarılması için sürecin takibini yapmıştık. Söz konusu saldırının failleri gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir."

"Yalova İl Başkanlığımıza yapılan saldırıların failleri de gözaltına alındı"

Yapılan tahkikat sonucu Yalova İl Başkanlığına saldıran şahısların da gözaltına alındığı, daha sonrasında ise bu şahısların pişmanlıklarını dile getirip parti il binasına gelerek özür diledikleri ve bundan dolayı şikâyetin geri çekildiği belirtilen açıklamada, saldırının asıl müsebbiplerine karşı hukuki mücadelenin devam edileceği ifade edildi.

Açıklamada, "Yalova İl Başkanlığımıza yapılan saldırıların failleri de gözaltına alınmış olup failler hakkında gerekli yasal prosedürler işletilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşlerimiz, işlemlerinin ardından parti binamıza gelerek pişmanlıklarını ifade edip özür dilemişlerdir. Provokasyona gelerek saldırıyı gerçekleştirmiş olduklarını samimiyetle ifade edip pişmanlıklarını dile getiren genç kardeşlerimiz ile ilgili şikayetimizi geri çekmiş bulunmaktayız. Saldırının asıl müsebbiplerine karşı ise hukuki mücadelemiz devam edecek." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.