Mersin’de reçine üretimi eğitimi verildi

Mersin’de reçine üretimi eğitimi verildi

Mersin’in Silifke ilçesinde reçine üretimine yönelik eğitim verildi.

Silifke’de Yeşilovacık Mahallesinde ağaca zarar vermeden daha yüksek miktarda reçine elde edilebilmesi adına işçilere eğitim verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında reçine üretimi yapılabilecek ormanlık alanlar tespit edildi. Orman Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği ile bu alanlarda en yüksek düzeyde reçine üretiminin sağlanmasına yönelik çalışma yapıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. İlhan Deniz Başkanlığında, Silifke’de Yeşilovacık Mahallesinde reçine üretim ormanında, yörede yaşayan köylü ve işçilere üretilecek reçinenin yüksek miktarda olması ve ağaca zarar vermeden yapabilmesi için eğitim verildi.

Eğitimde, reçine üretiminde aranacak en önemli iki unsur ekonomiklik ve verimlilik olması, metodun en yüksek reçine randımanı vermesi, ağaca ve ağacın teknik vasıflarına en az zararlı olması, bir ağacın üzerinde uzun senelerce tatbik edilebilmesi, üretim aletlerinin basit ve bir işçi tarafından kolaylıkla kullanılabilecek şekilde sade, az sayıda ve ucuz olması konularına dikkat çekildi.

Eğitimin ardından köylü ve işçilere Prof. Dr. İlhan Deniz, Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Songül Bahar, Silifke Orman İşletme Müdür Yardımcısı Muharrem Şahin tarafından sertifika verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.