Mersin’in Tarsus ilçesinde liselilerden kimsesiz yaşlı kadına yardım

Mersin’in Tarsus ilçesinde liselilerden kimsesiz yaşlı kadına yardım

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir grup lise öğrencisi, yolda baygınlık geçirerek düşen kimsesiz yaşlı kadını evine götürüp harçlıklarıyla yardım yaptılar.

Tarsus Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrenci okul çıkışında yolda baygınlık geçiren yaşlı bir kadını görüp evine götürdüler. Liseli gençler kendi harçlıklarıyla aldıkları yiyeceklerle yaşlı kadına yemek yapıp ilgi gösterdiler.

Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'nci sınıf öğrencileri Meryem Çil, Beyzanur Güneş, Hande Diyarbekir, Cem Yüksekbaş, Handan Erten ve Hatice Öztaş,  okuldan çıkışında evlerine giderlerken, 75 yaşlarında olan yaşlı bir kadının fenalaşıp düştüğünü gördüler.

Hemen yaşlı kadının yardımına koşan gençler, yaşlı kadını kaldırarak yardımcı oldular. İsmi Zekiye ve kimsesiz olan yaşlı kadının bir gün boyunca yemek yemediğini öğrenen gençler, bu duruma duyarsız kalmadı.

Zekiye nineyi evine götüren gençler, evin içler acısı haline görünce harçlıklarıyla yiyecek malzemeleri alıp yemek yaptılar.

Yaptıkları yemeği yaşlı kadına elleriyle yediren öğrenciler daha sonra okula giderek öğretmenlerinden izin alıp yaşlı teyze için çatal, kaşık, tabak, temizlik malzemesi alarak bakımsız olan evde temizlik yaptılar.

Yaşlı kadına yaptıklarını yardımı tamamen vicdani olarak yaptıklarını belirten öğrencilerden Hande Diyarbekir şunları söyledi: “Okulda öğle arasıydı. Yemek yemek için dışarı çıktık. Teyze önümüzde gidiyordu. Bir anda yere düştü. Üstü başı oldukça kötü haldeydi. İçimiz elvermeyince teyzeye yardıma gittik. Teyzenin elleri titriyordu, dayanamadık, eve götürdük. Evinde bir şey olmadığını öğrenince kendi harçlıklarımızla marketten çorba ekmek falan aldık. Eve geldik çorba yaptık, elleri titrediği için yemek yiyemiyordu. Yemeğini yoğurtla birlikte kendimiz yedirdik. Evinde temizliğe ihtiyacı vardı, evi de bir güzel temizledik. Durumu öğretmenimize ve muhtara bildirdik. Ertesi gün Şefkat ekibi bizi de alarak teyzenin evine giderek eksikliklerini yazarak yardımda bulunacaklarını söylediler. Nenemizin mutluluğunu gördük, bu da bizi çok sevindir. Her gün gelip teyzenin durumunu kontrol ediyoruz.”

Öte yandan Tarsus Belediyesine bağlı Şefkat Ekibinin yaşlı teyzenin evine gelerek gerekli yardımların yapılması için çalışma başlattığı bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.