Mesai saatinde iskambil oynayan müdür vatandaşa zorluk çıkardı video

Mesai saatinde iskambil oynayan müdür vatandaşa zorluk çıkardı video

Elazığ'ın Palu İlçe Nüfus Müdürü'nün, mesai saatinde iskambil oynadığı ve Resmi Kurumların 8'er tane istediği evrakı vermede, 'devlet zarara uğrar' gerekçesiyle zorluk çıkardığı iddia edildi.

ELAZIĞ - HÜDA PAR Palu İlçe Teşkilatı'nın Kurulması için gerekli evrakı almak için İlçe nüfus Müdürlüğüne giden parti yetkisi Hasbi Karabulut, müdürün mesai saatinde iskambil oynadığını ve Resmi Kurumların 8'er tane istediği evrakı vermede, 'devlet zarara uğrar' gerekçesiyle zorluk çıkardığını iddia etti.

 

Gerekli evrakları almak için nüfusa gittiğinde yetkili memurun 2'şer tane verelim 8 tane çok olur dediğini ifade eden Hasbi Karabulut, başından geçenleri şöyle anlattı: "Ben 2 tane olmazsa 8 tane almak için geri gelirim dedim. Evrakları onaylatmaya gittiğimde, müdür Bahaddin Orhan Bey bu evrakları ne için istiyorsunuz dedi. Ben de Yeni Kurulan Partinin İlçe Teşkilatını oluşturmak için dedim. Müdür hangi Parti deyince HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) dedim. Bana Genel başkanı kim dedi. Avukat Hüseyin Yılmaz dedim. Evraklarımdan 2'şer tane verdi çıktım. Gerekli olan 8 evrakı tamamlamak için önce aldığım evrakları fotokopiyle çoğaltım. Müdür beyin yanına tekrar gittim. Müdür bey ben evrakları fotokopi yolu çoğaltım onaylar mısınız dediğimde onaylayamam. Zaten aslını size vermiştim. Kendisine Müdürüm bizden istenen evrak 8 adet ve aslı olması gerekiyor dediğimde Müdür Bey bana 8 adet verirsem devlet zarara uğrar dedi. Ben de bilgisayarını göstererek mesai saatinde iskambil kâğıdı oynuyorsunuz değil mi? dediğimde evet oynuyorum dedi. Ben de mesai saatinde kâğıt oynaman devleti zarar uğratmıyor da, benim istediğim 8 adet evrak mı zarar uğratıyor? Dedim. Müdür bey Elazığ İl Müdürlüğünü arayarak onay aldıktan sonra evrakları verdi."

 

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz İlçe Nüfus Müdürü Bahaddin Orhan, istenen evrakları verdiğini söyledi. Karabulut'un iddialarını hatırlattığımız Müdür Orhan, "Bilgisayarını göstererek işte bilgisayarım oyun var mı, oynamıyorum" diyerek kendini savundu.

 

Öte yandan Hasbi Karabulut Müdür Beyin, sadece o gün değil başka günlerde de oyun oynadığını buna şahit olan başka vatandaşların da olduğunu söyledi. Karabulut, "Eğer yetkililer bilgisayarını incelerse sadece o gün değil başka günlerde de mesai saatlerinde oyun oynadığını tespit ederler. Bizim vergilerimizle maaş alan memurlarımız vatandaşa hizmet noktasında zorluk çıkarmamaları lazım. Devlet olmanın gereği de budur. İnşallah Başkalarına zorluk çıkarmazlar. Yetkili mercilerin bu konuya ilgi göstermelerini temenni ediyorum" dedi. (Ebu Bekir Alkan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.