Mescid-i Aksa için Konya ayakta

Mescid-i Aksa için Konya ayakta

Siyonist çetelerin Mescid-i Aksa'ya postalları ile girip Kur'an-ı Kerim'lere hakaret etmeleri ve Mescidi harap etmeye kalıkışmaları Konyalıları da sokağa döktü.

KONYA- Konya'nın İslami STK'larının oluşturduğu Aksa'ya Özgürlük Platformu öncülüğünde  on binlerce Konyalının katılımıyla gerçekleştirilen programda, siyonistlerin Mescidi Aksa'ya yönelik  barbar saldırıları lanetlendi.

 

Konya şehir meydanında bir araya gelen on binlerce Müslüman hep beraber, "Oluk oluk, kan aksa kurtulacak El Aksa, Aksa sana canım feda, Kudüs'e canımız, feda olsun kanımız" şeklinde sloganlar atarak tekbirler getirdi.

 

Programda Aksa'ya Özgürlük Platformu Sözcüsü Ahmet Büyükkirişçi tarafından  basın açıklaması  okundu.        

                              

Büyükkirişçi  konuşmasına  İsra süresinin ilk ayetleriyle başlayarak, "Dünyanın gözlerinin içine baka baka, futursuzca Müslümanların ilk kıblesi, Peygamberler diyarı, Efendimiz (s.a.v) imamet merkezi, İsra ve Miraç durağı Mescid-i Aksa'mıza saldıran işgal rejimi bilsin ki; Mescidi Aksa bizimdir.Zalim melun İsrail, yıllardır sürdürdüğü zülme ve işgale yenilerini ekleyerek insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Son dönemde emperyalist-siyonist güçler, israil'in varlığını ve işgali meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Çünkü hedef İslami direnişle özdeşleşen Filistin davasını tarihe gömmek ve ümmetin dirilişini engellemektir. Ama unutmayınız ki; biz yaşadığımız sürece siz rahat uyuyamayacaksınız. Bu emelinize asla ulaşamayacaksınız. Siyonist devletin yaptığı zulümlere karşı dünya milletleri sessiz kalsa  da yapılan fütursuz saldırılar,  maşeri vicdanda büyüyen gizli bir kine dönüşecek ve işgal devleti, yaptığı katliamların bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir. İsrail gün gelecek ektiği rüzgarları, fırtına olarak biçecek, yeryüzünde bir kez daha zelil duruma düşecektir," ifadelerine yer verdi.

 

"Tüm dünya şunu bilsin ki, Filistin İslam toprağıdır."

 

Dünya kamuoyuna da seslenen Büyükkirişçi  konuşmasına şöyle devam etti: "Filistinli çocukların kutsallarımıza, bizim adımıza sahip çıkmalarını suç olarak gören dünya kamuoyuna sesleniyoruz. İsrail işgal ettiği Filistin topraklarından derhal çekilsin. Tüm dünya şunu bilsin ki, Filistin İslam toprağıdır. Filistin bizim esas davamızdır. Filistin direnişi İslam ümmetinin direnişidir. Filistin Kudüs ve Mescidi Aksa Resulullah (s.a.v) miracına şahit olmuş mekanlardır. Toprağıyla, sahip olduğu kutsal varlıklarıyla ümmetin göz bebeğidir. Dolayısıyla Filistin hiç bir şekilde pazarlık konusu yapılamaz ve tek karış toprağından vazgeçilemez."

 

Büyükkirişçi son olarak, "Selahaddin Eyyübi'nin torunları olarak, Akif'in diliyle diyoruz ki, "Ruhumun ilahi, şudur ancak emeli, değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli." dizeleriyle basın açıklamasına son verdi.

 

Basın açıklamasından sonra Şehir meydanından başlayan bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte tekbirler  getirilerek, siyonist  israi'le lanetler yağdırıdı.  Alaadin tepesinden tur atılarak yürüyüş tekrar başlandığı yerde,  şehir meydanında sonlandırıldı.  (Hamza İrasul-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.