Mescid-i Aksa’da “Büyük Şafak” etkinliği için çağrı

Mescid-i Aksa’da “Büyük Şafak” etkinliği için çağrı

Kudüslü aktivistler, bu Cuma, Mescid-i Aksa’da “Büyük Şafak” (sabah namazı) etkinliğinde buluşmak için halka çağrıda bulundu.

Etkinliğin, “El-Fecru’l-Azim” (Büyük Şafak) etkinliklerinin yeniden başlamasına işaret olabileceğini belirten aktivistler, imkânı olan tüm Filistinlileri, Cuma günü şafak vaktinde Mescid-i Aksa ve diğer tüm camilerde namaz kılmaya ve özellikle de Coronavirus gibi belaların def’i için dua etmeye çağırdı.

“Büyük Şafak” kampanyası, siyonist işgal rejiminin Yahudileştirme ve Yahudi yerleşkeleri inşası projesine karşı 2019’da el-Halil’deki Hz. İbrahim Camii'nde ve 2020’de ise işgal altında olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da başlatıldı. Daha sonra işgalcilerin engelleme çalışmalarına rağmen genişleyerek Filistin’in diğer mescitlerine de yayıldı. Ancak korona sebebiyle durdurulmuştu.

“Büyük Şafak” Filistin’in mukaddes mekanlarını siyonist rejimin müdahalelerine ve komplolarına karşı korumak amacıyla Filistin şehirlerinden başlayıp tüm İslam âlemine yayılan bir Sabah namazı organizasyonudur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler