Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma çabaları başarılı olamayacak

Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma çabaları başarılı olamayacak

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara aidiyetinin ve kutsallığının, İslam ümmetinin inancının bir parçası olduğunu belirten İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma çabalarının başarılı olamayacağı açıklamasını yaptı.

Mescid-i Aksa’nın yakılışının 50’nci yıldönümü dolayısıyla Hamas'tan yapılan açıklamada,  Kudüs halkının direnişinin desteklenmesi istenerek, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için ifade ettiği manaya yer verildi.

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara aidiyetinin ve kutsallığının, İslam ümmetinin inancının bir parçası olduğu, bu durumun tarihin değişmez gerçeklerinden biri olduğu kaydedilerek, siyonistlerin Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma çabalarının başarısız olacağına yer verildi.

Bildiride, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde, 1948’de işgal edilen topraklarda ve Filistin dışında yaşayan tüm Filistinlilerden direnişlerini sürdürmelerini istenerek; işgale ve işgalcilere karşı koymanın, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı işgalden kurtarmanın tek yolunun direniş ve sabitelere sahip çıkmak, birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğuna yer verildi.

Arap ve İslam ülkeleri halklarının, Kudüs halkının direnişini destekleme çağrısı yapılan açıklamada son olarak; Kudüslülerin maruz kaldıkları baskıların, yıkımların, gözaltı ve tehcir operasyonlarının Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme çabalarının bir parçası olduğu belirtilerek, Kudüs’ün coğrafi ve demografik yapısını değiştirmek isteyen işgalcilerin Kudüslüleri topraklarından atamayacaklarını dile getirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler