Mescid-i Aksa’daki saldırılara tepkiler sürüyor

Mescid-i Aksa’daki saldırılara tepkiler sürüyor

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Şehmus Temiz, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Açıklamasında, siyonist terörüne Selahaddin ruhuyla karşı koyulması gerektiğini belirten Temiz, "İsrail terör devleti, alışkanlık haline getirdiği Mescid saldırılarına bir yenisini ekledi. Ramazan’ın son cumasında, Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara saldıran terörist devlet, 205 Müslüman'ı yaraladı. Unutulmamalıdır ki teröristler, cesareti kendi güçlerinden değil karşılarındakinin güçsüzlüğünden almaktadırlar. 1,5 milyar Müslüman’ın yaşadığı dünyada yapılan bu alçak saldırıların sebebi, Müslümanların gücünü birleştirememesi, tek ses ve tek yürek olamaması, kardeşlik hukukunu yerine getirememesidir." dedi.

Selahaddin Eyyubi ruhuyla Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Temiz, "Ne diyordu büyük Komutan Selahaddin Eyyubi, 'Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar.' Büyük komutan, önce birliği sağladı. Kudüs esaret altındayken, gülmek bana haramdır, dedi. Sonrada 'Sabah namazına camiye gelenlerin sayısı, cuma namazına gelenlerin sayısını bulmadıkça, sefere çıkmam.' dedi. Olayı buradan okumalıyız. Büyük komutanı okumalı, anlamalı ve yaşamalıyız ki yaptığımız eylemler, ettiğimiz söylemler, savurduğumuz lanetler, terör devletini korkutabilsin. Yavuz’un, Selahaddin’in ve Hazreti Ömer’in Kudüs fetihlerini okumalı, komutanların bu fetihlere hazırlanışını iyi analiz etmeliyiz. Onları bilmeden, düşmanı bilmeden, kendimizi bilmeden, yapacağımız kınamalar ve lanetler, ne terörü korkutur ne de Müslümanları özgürleştirir." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Temiz, "Bu mübarek Ramazan gününde tüm Müslümanlara muzaffer komutanları okumalarını, onların ruhuyla terör devletine haykırmalarını tavsiye ediyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen, İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı şan ve şerefle savunan Filistinli kahraman kardeşlerimizi selamlıyor, terör devletine karşı, yanlarında olduğumuzu deklere ediyoruz. Hazreti Ömer’in, Yavuz’un ve Selahaddin’in ruhuyla sesleniyoruz, israil terör devletidir ve başkenti cehennemin dibidir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler