Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara Ürdün'den protesto notası

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara Ürdün'den protesto notası

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlal ile baskınları durdurması ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin egemenliğine saygı göstermesi için siyonist işgal rejimine diplomatik kanallardan protesto notası verdiğini açıkladı.

Siyonist yerleşimcilerin işgal polisi koruması altında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi ve provokatif eylemleri kınayan Dışişleri Bakanlığı, işgalcilerin, Aksa’da bulunan Kubbetu’s-Sahra Mescidi’nin mermerlerini ve iç sütunlarını onarma çalışmalarının tamamlanmasına engel olmasına tepki gösterdi.

İşgal rejiminin, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’ne karşı yürüttüğü hukuksuz uygulamalarının kabul edilemez olduğunu belirten Bakanlık Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, "Mescid-i Aksa ve çevresindeki tüm restore ve bakım çalışmaları yalnızca Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin yetkisindedir" dedi.

el-Fayiz, siyonist rejimin, Kudüs'te işgalci bir güç olarak bulunduğunu, uluslararası hukuka bağlı kalması gerektiğini de kaydetti.

İşgal rejimi, Mescid-i Aksa'nın sınırları içinde yer alan Kubbetu’s-Sahra Mescidi’ne baskın düzenleyerek, ibadethanedeki mermer ve iç sütunların restorasyon çalışmalarını engellemiş ve burada çalışan işçileri alıkoymakla tehdit etmişti.

İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. siyonistler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu’s-Sahra Mescidi’nin yanı sıra kubbe, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescidi Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.