Mesud Barzani: “Kürdistan halkı, intikam alabilirdi ancak bağışlama yolunu seçti”

Mesud Barzani: “Kürdistan halkı, intikam alabilirdi ancak bağışlama yolunu seçti”

Irak Kürdistan Bölgesi eski Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, Barzanilere yönelik soykırımın 36’ncı yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

182 bin Kürt’ün katledildiği Enfal soykırımının ilk halkası olan Barzanilere yönelik soykırımın 36’ncı yıldönümünde bir mesaj yayımlayan Mesud Barzani, “Kürdistan halkına yönelik suç, zulüm ve katliamların yıldönümü olmayan çok az gün var. İnsanlık tarihinde böyle büyük ve namertçe bir suçun emsali yoktur. Kürdistan halkı, intikam alabilirdi ancak intikam için hareket etmedi, bağışlama ve yeni sayfa açma yolunu seçti.” ifadelerini kullandı.

“Kutsal Kurban Bayramı’nı kutladığımız bugün 8 bin Barzani’nin Enfal edilmesinin 37’nci yıldönümü.” diyen Başkan Barzani, şunları söyledi:

“Bu acı yıldönümünde, bayramın güzelliği ve azizlerimizin yokluğunun duygusunu şair Elmutenebi’nin bir kasidesinde dile getirdiği şu dizeleri bugünü anlatmak için pek uygun: ‘Hangi halde geldin ey bayram, yeni bir havadisin var gibi...’ Barzani kadınlarının tüm günleri, zamanları ve bayramları böyle geçti. Enfal edilenlerin tüm yakınları onlarca yıl zalimce götürülüp Enfal edilen azizlerinin yolunu gözledi. Fakat o kahraman kadınlar, başı dik bir şekilde azizlerini bekleyerek değerli olmanın doruklarına tırmandı. Yılın devamında Kürdistan halkına yönelik suç, zulüm ve katliamların yıldönümü olmayan çok az gün var. İnsanlık tarihinde böyle büyük ve namertçe bir suçun emsali yoktur. Kürdistan halkı, intikam alabilirdi ancak intikam için hareket etmedi, bağışlama ve yeni sayfa açma yolunu seçti. Çünkü Kürdistan halkının kültürü, namertlerin, şovenistlerin ve sömürgeciliğin kültüründen farklıdır. Bu yıldönümünde; Enfal edilen Barzanilerin, tüm Enfal ile Kürt ve Kürdistan’ın özgürlük yolunun şehitlerinin ruhuna binlerce selam olsun. Şehitler ve milletimizin kurbanlarının kanına gösterilecek en büyük vefa; birlik ve beraberliğimiz, aramızdaki kardeşlik ve ulusumuzun refahıdır.”

İLKHA


Mesud Barzani: “Kürdistan halkı, intikam alabilirdi ancak bağışlama yolunu seçti”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.