Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için kar yağışı uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için kar yağışı uyarısı yaptı

Önümüzdeki günler için Türkiye geneli hava tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde kar yağışı uyarılarına devam ediyor.

Yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği bilgisini paylaşan Meteoroloji, Kıyı Ege ile Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batısı, Antalya, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğini belirtti.

Hava tahminleri hakkında yapılan son değerlendirmelere göre, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı beklendiği belirtildi. Öte yandan yarın Marmara’da yağmur bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin beklenmediği Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminler şöyle:

Sıcaklığın yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Tahminlere göre; ocak ayının sonlarına doğru yaşanacak hava hareketleri, kıyı kesimlere bol miktarda kar yağışı bırakabilir. Yapılan analizde, "Sibirya soğukları Ocak ayının 2'nci yarısında Doğu Avrupa’ya hakim olacak." ifadeleri yer alırken, 18-22 Ocak gibi ülkemizi de etkisi altına alacağına vurgu yapıldı.

Özetle yapılan son meteorolojik tahminlere ve değerlendirmelere göre, kutup bölgelerindeki soğukların stratosfer ısınmasına bağlı olarak bölüneceği ve ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada sert kış koşullarına neden olacağı, Avrupa Sibiryası'nın aktif hale geleceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.