Meteoroloji'den 10 il için turuncu uyarısı

Meteoroloji'den 10 il için turuncu uyarısı

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Bitlis, Gümüşhane, Hakkari, Muş, Rize, Trabzon, Van, Bayburt ve Şırnak için turuncu uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin güney ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş ile bu akşam saatlerinde Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün olduğu dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

Çığ uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Turuncu

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.