Meteoroloji'den 43 kent için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji'den 43 kent için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün birçok bölgede soğuk hava etkili olacak.

Bazı illerde zirai don olayı beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu için çığ uyarısı yapıldı.

 

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te zirai don olayının bugünden itibaren 22 Şubat Pazartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevrelerinde kar yağışı bekleniyor.

Zirai faaliyetlerin yapıldığı bölgelerde tarımla uğraşan üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve batı bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji tarafından paylaşılan uyarıda; Adana, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, Kars, Kırklareli, Manisa, Muş, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın, Yalova, Düzce, Ağrı, Aydın, Bingöl, Bursa, Edirne, Giresun, Hakkâri, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Ordu, Sakarya, Siirt, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Ardahan ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı verildi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.